Вінниця стала центром «чорного піару»

Негативні й образливі відомості про місцевих кандидатів та українських політиків містить газета «Тарасова правда», що розповсюджується у Вінниці.




Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА у Вінницькій області.


Так, для прикладу, публікації в цій газеті («№1 від 5 жовтня 2015р.») мають такі назви: «Порошенко просят проверить Ляшко в психбольнице на адекватность» «Тимошенко ездит на ворованном «броневичке» Януковича за 800 тысяч долларов», «Віктор Козак старий аферист невдаха», «Малиновская украла миллион у переселенцев», «Вітя-кастрюля – мер Винницы!» тощо. Фігурантами згаданих публікацій є кандидати до місцевих рад та на посаду міського голови Вінниці.

У статтях, зокрема, згадується кандидатка у депутати Вінницької міської ради від політичної партії «Народний контроль» Ольга Маліновська, кандидат на посаду міського голови Віктор Маліновський від Партії пенсіонерів України, кандидат у депутати обласної ради від «Батьківщини» Віктор Козак. Слід зазначити, що із згаданих політиків та суб’єктів виборчого процесу жодного з них не було в судовому порядку визнано винним у тих злочинах, про які йдеться в публікаціях.



Що стосується вихідних даних газети, то на її останній сторінці зазначено: «Газета «Тарасова правда – газета вільних людей», вказано номер свідоцтва про державну реєстрацію, засновником названий Чорноіван Т. М., видавцем – СПД Чорноіван Т. М., вказано також тираж (20 000 екз.), назву й адресу типографії тощо.

Представники ОПОРИ у Вінницькій області вважають, що такі заклики містять елементи образи, адже згідно Статті 297 Цивільного кодексу України «Право на повагу до гідності та честі» п. 1 «Кожен має право на повагу до його гідності та честі».

Також представники громадянської мережі ОПОРА у Вінницькій області зауважують, що подібний спосіб передвиборчої контрагітації є маніпулятивним впливом на формування думки виборця щодо потенційних кандидатів.

Адже згідно статті 60 частини 5 ЗУ «Про місцеві вибори» «Забороняється розповсюдження завідомо недостовірних відомостей про кандидата, політичну партію або її місцеву організацію — суб’єкта виборчого процесу, а також розповсюдження завідомо недостовірної інформації про підтримку певного кандидата або місцевої організації партії іншими кандидатами, політичними партіями або їх місцевими організаціями».

 

vindaily

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий