Віталій Портников: Путін – справжній убивця Вороненкова

Віталій Портников: Путін – справжній убивця Вороненкова

Подібно тому, як в 1940 році ні в кого в світі не було сумнівів, що Троцького вбив Сталін, так і сьогодні ні в кого в світі — включаючи і Росію — немає сумнівів, що Вороненкова вбив Путін. Як передає replyua.net, таку думку висловив в блозі на Грані.ру український журналіст Віталій Портников.




На його переконання, колишні радянські люди, перейменовані в росіян, «з розумінням хихикають і пишаються, а весь інший світ все так же відвертається з огидою». Журналіст спростував пропагандистські заяви росіян, про те, що розстріл екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова є «суто українським вбивством» «Ні, колишні колеги. Українським це вбивство можна назвати хіба що через невміння українських спецслужб протистояти діям своїх російських противників. Це суто російське вбивство. Вірніше, чисто чекістське», — пише він.


Портников нагадав, що після того, як 20 серпня 1940 року Рамон Меркаде зарубав Льва Троцького, радянські газети також писали, що «найлютіший ворог ленінізму» загинув внаслідок чвар в стані своїх послідовників. Тоді видання «Правда» назвало вбивцю одним з «найближчих людей Троцького». Сам він називав себе месником-одинаком. Кремль так і не визнав своєї причетності до вбивства — зате 31 травня 1960 року Меркадер був удостоєний звання Героя Радянського Союзу. Указ Президії Верховної Ради СРСР був прийнятий вже після смерті Сталіна і викриття його репресій.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий