Виявилося, що в Кpuму потoпили не лише “с.кoтова”!

Виявилося, що в Кpuму потoпили не лише “с.кoтова”!

Всі подробиці.




Інша “пташка” випала: під час атаки ЗСУ корабля “Сергій Котов” був знищений вертоліт Ка-29, повідомили у ВМС України, пише телеграм-канал Pravda Gerashchenko.


Цей вертоліт, призначений для транспортно-бойових завдань, був розташований на кораблі завдяки вертолітній площадці, ангару та спеціальним резервуарам для палива.

Під час нічної спецоперації 5 березня українські безпілотники атакували російський патрульний корабель проєкту 22160 під назвою “Сергій Котов”.



За інформацією, що надійшла від джерела “Української правди”, ця операція була проведена за участю Головного управління розвідки.

Нині деталі знищення та подальша доля корабля уточнюються.

Пізніше Головне управління розвідки Міністерства оборони підтвердило, що в результаті атаки українських безпілотників Magura V5 російський патрульний корабель Чорноморського флоту РФ “Сергій Котов” був потоплений.

Сергій Котов” був спущений на воду в Керчі 29 січня 2021 року і належав до кораблів проєкту 22160, розробленого петербурзьким АТ “Північне проєктно-конструкторське бюро”.

Ці кораблі були призначені для патрулювання територіальних вод, боротьби з контрабандою та піратством, а також для пошуку і рятування під час морських аварій у мирний час, а в разі війни − для захисту від нападу противника.

Крім того, вони мали здатність перебувати віддалених морських районах протягом тривалого часу (до 60 діб) та розміщувати комфортно до 60 членів екіпажу. Їх максимальна швидкість становила не менше 25 вузлів.

Для збільшення можливостей пошуку та рятування на цих кораблях передбачена базування вертольота масою 12 тонн. Крім того, вони були обладнані радіотехнічним і гідроакустичним озброєнням, а також засобами радіоелектронної боротьби.

Окрім “Сергія Котова”, у складі Чорноморського флоту РФ на 2021 рік також були три інші кораблі проєкту 22160: “Василій Биков”, “Дмитро Рогачов” і “Павло Державін”.

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий