Визнання «Л/ДНР» і вторгнення не буде: Огризко розповів про гру Кремля

Визнання «Л/ДНР» і вторгнення не буде: Огризко розповів про гру Кремля

Ескалація ситуації на фронті та риторика навколо визнання «ДНР» та «ЛНР» є грою Кремля. Так глава країни-агресора Росії Володимир Путін у традиційний спосіб підвищує ставки напередодні зустрічі із президентом США Джо Байденом.




Таку думку в ексклюзивному коментарі OBOZREVATEL висловив ексміністр закордонних справ України Володимир Огризко. «Це гра на підвищення емоцій і ставок», – заявив він.


За оцінками дипломата, визнання «Л/ДНР» неможливо з об’єктивних причин.

«Я думаю, що жодних рішень такого типу ухвалено не буде. Тому що це означатиме, що Росія реально виходить з мінського формату, а для них це головна надія на те, що Київ вдасться якось приборкати», – зауважив Огризко.



За його словами, висновок про гру Кремля можна зробити, зокрема, проаналізувавши реакцію президента РФ на тематичне звернення Держдуми РФ. «Жодних реальних кроків в цьому напрямку вони не будуть робити, їм це просто політично не вигідно», – запевнив дипломат.

Він додав, що нагнітання ситуації на фронті також є елементом цієї гри. «Це те, що залишилося з останніх арсеналів у Москви – підвищення градусу до максимуму, а потім буде чергова зустріч на найвищому рівні. Путіну це найбільше потрібно, тому що він почуває себе «вєлікім», – сказав Огризко.

«Для них же «ми вєлікіє» – це все», – додав він.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий