Водоспади України

Водоспади України

Серед усіх можливостей відпочинку на природі, мене завжди приваблювали водоспади. Є щось магічне в спадаючій бурхливим потоком воді, біля якої наче оновлюєшся з середини, вдихаєш на повні груди гірське повітря, і приходить ейфорія.




А якщо б вдалось знайти кілька днів та піти в похід, що закінчувався б десь поруч з водоспадом! На природі ми інші. Зникає сірий пил нудьги, стаєш енергійнішим. І що особливо помітно, це блиск в очах. Дика природа оновлює з середини, десь в глибині виникає враження, що так і має бути. Це і є твоє природнє середовище, твій дім. І як добре хоч кілька днів такого раю подарувати собі.
Прокидаючись вранці в палатці, лежиш і прислухаєшся до звуків лісу і потоку. По іншому сприймається саме життя. В незвичних умовах приходять оригінальні плани та ідея які виходять за рамки буденності. Природа розширює нашу свідомість та сприйняття світу.


На території України є місця які справді варто відвідати. Давайте оглянемо з Вами кілька водоспадів, які найбільше привертають увагу подорожніх.

Біля підніжжя гори Гимба знаходиться водоспад Шипіт, спадаючий багатьма каскадами з 14ти метрової висоти. Його по праву вважають найкрасивішим водоспадом на Закарпатті. Знайдете його у селі Пилипець. Тут Ви зможете не лише помилуватись стихійною красою спадаючого між гір потоку, а й прогулятись по вершині Боржавського хребта. Біля водоспаду працює підйомник, тож можна трохи відпочити та помилуватись красою природи. Зазвичай Шипіт вирує, тут людно, тож якщо Ви хотіли б побути у більш спокійній атмосфері, варто подумати про прихід сюди зранку. Особливо зручно це буде, якщо подорожувати з власною палаткою, що не змушуватиме підкорятись жодним графікам. Що особисто для мене є важливим у подорожі. Для мене вона є чимось стихійним, що виносить за рамки, наповнює душу відчуттям простору, свободи.



А зараз, хочу розповісти про місце, яке найкрасивіше наприкінці літа, коли довкола все починає переливатись осінніми барвами. Зелень листя переплітається з червонувато — вогняними відтінками, і серед цієї краси спадає трьома каскадами Джуринський водоспад. Його висота становить понад 16 метрів!
Між селами Устечко та Нирків протікає Джурин, річка на який знаходиться водоспад. Тож увагу привертає не лише він, тут є де помилуватись природою, та проникнутись романтикою подорожі.

А тепер інформація для тих, хто любить поєднувати красу природи, та фізичну активність, і не боїться труднощів! В Карпатах, а саме у Рахівських горах, біля села Ділове, знаходиться Ялинський водоспад.
Маршрут від села до місця призначення триватиме приблизно години 2, він тянеться орієнтовно кілометрів 8. Це звичайно не порівняти з підйомом до прикладу, на скалисті Горгани. Адже тут є маркована стежка, щоправда як Ви розумієте йти доведеться під гору. Справді тішить те що тут є менше залишків сміття, адже тут не має великих скупчень людей. Для мене це ще один позитивний момент. Вода в Ялинському водоспаді спадає з висоти більше 25 метрів! Це робить його найвищим однокаскадним водоспадом Карпат! Тож Ми з Вами оглянули три прекрасних причини для мандрівки Україною! Втілюючи Ваші задуми не забувайте подбати про надійне спорядження для подорожі. Палатки, спортивний одяг, та багато необхідних речей можете придбати у інтернет-магазині Nevdoma не витрачаючи час на додаткові пошуки.

Живіть яскраво!

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий