Ворог готовий до наступу на Донецькому та Таврійському напрямку – Генштаб

Ворог готовий до наступу на Донецькому та Таврійському напрямку – Генштаб

Російські окупанти перебувають в готовності до наступальних дій на Донецькому і Таврійському напрямках. Основні зусилля противник зосередив на захопленні окремих кварталів Маріуполя, крім того, загарбники не перестають завдавати авіаударів.




Також війська країни-агресора намагаються проводити штурмові дії в районах Сєвєродонецька, Рубіжного та Попасної на Луганщині. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.


Водночас окупанти продовжують систематично завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах інфраструктури у Харківській та Запорізькій областях.

Місто Харків, яке перебуває на Слобожанькому напрямку, частково заблоковане ворогом. У з’вязку з тим, що війська РФ не мають змоги захопити обласний центр, вони продовжують артилерією знищувати інфраструктуру міста.



Крім того, на деяких зайнятих противником територіях Харківської області росіяни вивели з ладу мережу стільникового зв’язку. Там окупанти здійснюють агресивний інформаційно-психологічний вплив на місцеве населення.

«Він, здебільшого, спрямований на спроби переконання у безперспективності боротьби проти російських окупаційних військ.Закликаємо громадян не вірити ворожій пропаганді та продовжувати тотальний спротив», – зазначили в Генштабі.

В той самий час на Південнобузькому напрямку противник проводить повітряну розвідку, аби виявити місцерозташування підрозділів ЗСУ.

Відомо, що на частині територій південно-східних областей України разом з російськими військовими в бойових діях беруть участь окремі підрозділи 103-го, 109-го, 113-го, 125-го та 127-го мотострілецьких полків. Вони були скомплектовані під час примусової мобілізації чоловіків на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

«Структурно зазначені полки нараховують до 5 батальйонів чисельністю близько 300 військовослужбовців у кожному. Досвід ведення бойових дій мають лише 5-10 відсотків особового складу зазначених підрозділів. Управління полків складається з офіцерів збройних сил РФ. Ці формування мають значні проблеми із забезпеченням озброєнням, боєприпасами та медикаментами», – повідомляє Генштаб.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках підрозділи РФ активних дій не проводили. Там російські окупанти здійснюють переміщення окремих підрозділів на визначені напрямки.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий