Вперше в Україні: Вінниця на мільйон застрахує бійців АТО

Вперше в Україні: Вінниця на мільйон застрахує бійців АТО

У Вінниці розробили програму страхування всіх військовослужбовців, котрі йдуть служити в АТО після 1 січня наступного року. Подібна програма є першою в Україні.




Як повідомили сьогодні у міськраді, змінити умови нарахування виплат було вирішено через соціальну несправедливість: раніше допомога пораненим була стандартною, незалежно від важкості отриманих травм, і становила 25 000 гривень, про це пише «Вежа»


img_20161114_150305484

Завдяки новому механізму нарахування допомоги планується зробити виплати більш індивідуальними. Також можна буде скоротити час оформлення виплати з місяця до восьми календарних днів.



Галина Якубович, заступник міського голови Вінниці, зазначила, що буде проведено тендер, який визначить, з якою страховою компанією буде укладатися договір про співпрацю. Страховий поліс буде складатися через військомати.

За попередніми підрахунками, на реалізацію програми з міського бюджету планують витратити мільйон гривень. Буде розроблено таблицю з видами поранень і сумою відшкодувань – від зламаного пальця до втрати кінцівки. Сума відшкодування буде встановлена в розмірі від 5 до 50 тисяч гривень.

Відшкодування не отримають бійці, котрі отримають травми у стані алкогольного сп’яніння чи вчинять самогубство (ці обставини буде встановлювати спеціальна медична комісія).

Проект рішення буде винесено на чергову сесію міськради.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий