Все профукали, тепер вигребемо по повній: Україні загрожує курс 60 грн/$

Все профукали, тепер вигребемо по повній: Україні загрожує курс 60 грн/$

Нова світова фінансова криза, викликана відтоком капіталів з ринків, що розвиваються в США, може призвести до критичного падіння курсу української національної валюти




Про це розповів партнер інвестиційної компанії Capital Times Ерік Найман.


Він озвучив сценарію падіння гривні до 60 грн/$, а також уточнив, що такий обмінний курс можливий “в разі світової кризи”. При цьому він попередив, що такий розвиток подій сильно вдарить по економіці країни, оскільки на сьогодні в України немає резервів для згладжування негативних факторів.

“Коли там (в світі – ред.) почнеться криза, в України немає ніяких резервів, ніякого парасольки, щоб врятуватися від тієї кризи. Починаючи з 2014 року ми вже” профукали “ті чотири роки, за які Україна могла б модернізуватися. Тепер, на жаль, вигребемо з повною в ході наступної світової кризи”, – сказав Найман.



Він також зазначив, що Україна має можливість знизити негативні наслідки кризи в разі проведення структурних реформ. Однак для цього необхідно завершити їх проведення в найкоротші терміни.

«Не буває пізно. Почнемо раніше – раніше закінчимо всі ці структурні реформи. Просто чим пізніше ми це будемо робити, тим глибше буде криза в Україні”, – підкреслив експерт.

Як повідомлялося, вже через рік курс гривні знову може шокувати багатьох українців. За даними Національного банку, до кінця 2019 року за негативного розвитку подій курс долара може досягти 39,4 грн.

Нацбанк розробив стратегію на випадок неотримання чергового траншу від Міжнародного валютного фонду і падіння світових цін на метал.

За прогнозами регулятора, можливими виглядають три сценарії:

базовий (згідно з яким курс до кінця наступного року складе 28,7 грн/$);

без траншів МВФ – 33,7 грн за долар;

без траншів МВФ і в разі падіння цін на метал – 39,4 грн за долар.

Нагадаємо, національну валюту вже в недалекому майбутньому може чекати круте піке.

Днями в ЗМІ почав поширюватися документ, який нібито є прогнозом НБУ. У ньому йдеться про те, що долар до кінця 2018 року може подорожчати до 40,8 грн.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий