Всі таємниці інтимного життя людей Стародавнього світу: цікаві факти

Всі таємниці інтимного життя людей Стародавнього світу: цікаві факти

Картинки по запросу секс в стародавнем мире


До наших днів дійшло безліч зображень статевого акту, а також описів цього інтимного процесу.

 



Втім, секс — це не тільки задоволення, але і цілий ряд проблем… Відкриваємо завісу таємничості над інтимним життям людей Стародавнього світу і розповімо про те, як вони оберігалися від небажаної вагітності.

Природно, звичних нам засобів контрацепції ще не було, тому населенню доводилося вигадувати, хто на що здатний. Багато методів були справжнісінькими забобонами, не підкріпленими ніякими науковими даними.

Так, давньоримський політичний діяч Пліній Молодший писав, що, якщо жінка переступить через гадюку, це може спровокувати викидень. Як би смішно це не звучало, але деякі жінки дійсно пробували таким способом позбутися небажаної дитини!

Давньогрецький лікар Соран Ефеський для запобігання вагітності рекомендував жінкам в «критичний» момент коїтусу затримати дихання і відсунутися від партнера, щоб сім’я не встигло проникнути занадто глибоко. А після цього слід було відразу ж сісти і змусити себе почхати.

Втім, були і більш дієві протизаплідні засоби. Той же Соран Ефеський в своєму трактаті «Про жіночі хвороби» пропонував, як контрацептивний засіб, використовувати ліки на основі імбиру і шкірки граната. Причому слід вживати їх в їжу, а робити з них вагінальні супозиторії!

Жінки Стародавнього Риму перед статевим актом вводили в піхву губку, яка запобігала попадання сімені в матку. Також після сексу рекомендували жувати насіння дикої моркви. І дійсно, сучасні дослідження підтвердили, що ця рослина порушує репродуктивні функції.

Якщо з протизаплідними засобами справи йшли досить непогано, то з пологами було гірше. Найчастіше жінки піддавалися смертельній небезпеці. Пліній Старший у своїх працях писав, що в якості знеболюючого жінкам пропонували вариво з медового вина та посліду свиноматки! А щоб прискорити процес, клали на живіт породіллі лапку гієни…

Похожее изображение

Так-так,  жінкам того часу не позаздриш… Втім, навіть в теперішній час сексуальні традиції деяких народів шокують куди більше особливостей інтимного життя людей Стародавнього світу.

Источник:  bdzhola

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий