Хлопчик із Тернополя із СМА виграв у лотерею найдорожчий у світі укол за $2,3 млн. Фото

Хлопчик із Тернополя із СМА виграв у лотерею найдорожчий у світі укол за $2,3 млн. Фото

Дворічний хлопчик із Тернополя Максим Антонишин, який хворіє на спінальну м’язову атрофію, виграв у благодійну лотерею укол препарату Zolgensma, вартість якого – 2,3 млн доларів. Ці ліки вважаються найдорожчими у світі.




Про це в понеділок, 20 вересня, повідомила народна депутатка Людмила Марченко в Facebook, поділившись також фотографіями Максима. Як написала вона, разом із уколом дитина отримає й шанс на життя.


Раніше сім’я збирала кошти на лікування. На початок вересня їм вдалося отримати від небайдужих громадян і організацій близько 1,1 млн доларів. Ще 200 тис. доларів Антонишини отримали від родини Арсена Бориса з Тернопільщини. У хлопчика теж було спадкове нервово-м’язове захворювання СМА, але він раніше за Максима виграв лікування Zolgensma.

Маленькому українцю – всього 1 рік і 10 місяців. Гроші йому потрібно було збирати дуже швидко, бо лікування лікарі дозволяли проводити до дворічного віку. Після цього Zolgensma міг би просто не подіяти.



Глава ПЦУ Епіфаній поруч із Максимом Антонишиним
Максим у Михайлівському Золотоверхому соборі в Києві

«І хто скаже, що дива не існує – не вірте! Диво існує… Наш хлопчик отримав шанс на життя», – написала Марченко.

Дитина виграла укол Zolgensma
Збір коштів зупинили

Спинальная м’язова атрофія є небезпечним генетичним захворюванням. У середньому близько 50% дітей із СМА не доживають до двох років.

Ліки Zolgensma з’явилися тільки в 2019-му. Очікується, що всього одна доза препарату може полагодити «зламаний» при СМА ген SMN1. Останній разом зі SMN2 відповідає за вироблення спеціального білка SMN, необхідного для роботи мотонейронів, що контролюють активність м’язів.

Скриншот
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий