Хорватія перемогла Данію в серії пенальті та вийшла в 1/4 фіналу ЧС-2018

Хорватія перемогла Данію в серії пенальті та вийшла в 1/4 фіналу ЧС-2018

Хорватія та Данія зіграли у матчі 1/8 фіналу чемпіонату світу 2018.




Матч Хорватія – Данія розпочався о 21:00 за київським часом. Після першого тайму нічия 1:1.


Команди видали просто феєричний старт поєдинку, обмінявшись забитими голами з інтервалом у три хвилини. Спочатку Йоргенсен записав на свій рахунок найшвидший м’яч Мундіалю з червня 2014 року. Кнудсен виконав вкидання з ауту в центр штрафного майданчика хорватів, Ділейні проштовхнув сферу на Матіаса Йоргенсена, а той зумів «прошити» своїм ударом захисників та Субашіча.

Збірна Хорватія не довго перебувала в траурі та курйозно відновила паритет. Врсалько прострілив у карний «вікінгів», які, здавалось, вже винесли м’яч подалі, однак сфера після рикошету потрапила до ніг Манджукіча. Холоднокровний нападник Юве ударом з лінії воротарського не залишив Шмейхелю жодних шансів.



Після стартової перестрілки хорвати почали більше контролювати м’яч та діяли гостріше, але саме данці «укололи» свого суперника на 28-й хвилині. Бретвейт після провалу Віди в центрі захисту не зумів переграти Субашіча в ближньому бою. Втім хорвати знову не забарились з відповіддю, а від пропущеного гола данців врятував Шмейхель, який потягнув постріл Ракітіча, а згодом і удар Перішіча з гострого кута. В кінці першого тайму на боці скандинавів була ще й фортуна, коли Ловрен головою дивом не влучив у рамку.

З початку другого тайму стало зрозуміло, що команди бояться відкриватись та ризикувати, а тому на полі з’явилось більше боротьби, аніж власне футболу. Лише на 72-й хвилині матчу Йоргенсен порушив тишу, увірвавшись в штрафний майданчик хорватів та без перешкод пробивши у руки Субашічу. А вже через декілька хвилин Еріксен технічно цілив в ближній кут з лінії карного, однак м’яч, зачепивши ногу суперника, пройшов поруч зі стійкою.

Хорвати прокинулись лише в кінці матчу. На 84-й хвилині «динамівець» Піваріч, який замінив Стрініча, навісив на ближню стійку, але Перішіч потилицею пробив над поперечкою. Вже за мить Піваріч заробив кутовий, а у штрафному данців спалахнула невеличка пожежа, яка завершилась заблокованим ударом все того ж «динамівця».

У підсумку команди так і не зуміли забити в основний час, а матч був переведений в овертайм, який активніше розпочали данці. Шьоне класно «прибрав» Ковачіча перед штрафним майданчиком збірної Хорватїі та пробив поруч зі стійкою.

Приспавши пильність данців та майже не атакуючи в додатковий час, хорвати несподівано заробили пенальті. Модріч вивів Ребіча на побачення зі Шмейхелем, а Йоргенсен з-заду збив форварда збірної Хорватії. Аргентинський рефері Нестор Пітана навіть без допомоги VAR вказав на «позначку», але Шмейхель впевнено виграв дуель у Модріча. Відтак, як і у матчі Іспанія – Росія, долю путівки у плей-офф вирішила серія пенальті, де більше пощастило хорватам (3:2).

ЧС-2018, 1/8 фіналу

Хорватія – Данія – 1:1 (пен – 3:2)

Голи: Манджукіч, 4 – Йоргенсен, 1

На 116 хвилині Модріч не реалізував пенальті

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий