Як чесно пройти виборчу кампанію?

Виборча кампанія стартувала і набирає обертів. Про це свідчать нові газети та  реанімовані за кошти спонсорів напівзабуті містянами тижневики, напхані у поштові скриньки та навалені на підвіконня. Одних дратує, інші тішаться, мовляв, буде, що котам підстеляти, хтось задоволений, бо є що почитати. 
   Вже стукають у двері з агітками, вже стоять на площі намети з різною партійною символікою…  Тож місто поринуло у виборчі перегони.
Купу різної інформації протягом трьох тижнів вкладатимуть у вуха містян, партії перетягуватимуть ковдри на себе. Заможніші навезли в місто дорогих столичних політтехнологів, щоб зарадили перемозі.  За гроші олігархів та партійних босів народу намагатимуться  прокачати мізки.  Готуймося протистояти чорноті, брехні, пліткам і всілякому іншому передвиборчому бруду. До виборів залишилося 25 днів.
Очільник міста В.Коломєйцев із приводу виборчого процесу зазначив:
— Шановні  ладижинці, друзі! Наближення виборів до місцевих рад, які мають відбутися  в країні, за виключенням окупованих територій,  сьогодні є основною темою розмов у місті та державі. Зрозуміло, що ці вибори відбудуться 25 жовтня і в Ладижині.
Запевняю вас, що мої колеги, які працюють у міськвиконкомі, я особисто, зробимо все, щоб вкотре вибори в Ладижині пройшли організовано, прозоро та без ексцесів.
Користуючись нагодою, мер дає свій рецепт того, як не помилитися у виборі:
— Повторюся ще раз: будь ласка, голосуйте за людей, яких знаєте. На мою думку, не треба звертати увагу на назву партії, на тих вождів, які знаходяться в Києві. Думаю, що єдиним правильним рішенням буде голосувати за ту людину, яка живе на вашому окрузі, яка довго працює у місті та своєю поведінкою довела, що вона є справжнім патріотом міста Ладижина.
Хочу зазначити, що це виключно моя особиста позиція, і, зрозуміло, не кожна людина її розділяє.
Також В.Коломєйцев висловив своє бачення передвиборчої риторики:
— Правильно, коли людина, яка йде на вибори, розповідає, як вона вирішуватиме ті чи інші проблеми, які, на жаль, завжди є і завжди будуть у нашому рідному місті, у Лукашівці та Губнику. Думаю, що якраз ті кандидати, які таким чином пропагують себе перед нами, виборцями, можуть розраховувати на перемогу.
Що ж поганого відбувається напередодні виборів?
— Погано, що кандидати у депутати міської ради чи на посаду міського голови, які в своєму житті самостійно нічого не добилися, нічого корисного ні для своєї сім’ї, ні для міста не зробили, у яких немає позитивної життєвої історії, починають обманювати людей та обливати брудом своїх суперників.
Закликаю учасників передвиборчих перегонів утриматися від непорядних методів боротьби зі своїми опонентами. А вас, шановні ладижинці, жителі Лукашівки, Губника, дуже прошу, якщо все-таки якийсь партійний місцевий вождь чи група кандидатів не будуть говорити про те, як вони вирішуватимуть проблеми у майбутньому чи про свої гарні справи у минулому, натомість когось називатимуть недобрими словами, будь ласка, не підтримуйте їх на виборах. Давайте разом дамо відсіч непорядним людям, — каже мер.
До речі, вже є випадки, коли одна з партій у своїй агітгазеті некоректно надала інформацію, привласнивши собі чужі досягнення. Про це — мер міста:
— Є учасники перегонів, які, напевно, прислухаються до думки політтехнологів, які їм кажуть: «А ви напишіть, що ці справи зробили ви, ваша команда». І вони так і роблять — присвоюють собі як заслугу те хороше, що зроблено в місті. Але, на жаль, цим самим ображають тих, хто насправді доклав багато зусиль, щоб виконати ту чи іншу роботу. Дуже хочу, щоб надалі у нас такого не було.
Як приклад, хочу навести матеріал із газети «Рідний дім». Ось про що там написано: «…коштом Ладижинської ТЕС провели ремонт та переустаткування у відділенні швидкої допомоги». Це — неправда. Кошти на ремонт та обладнання надійшли з двох джерел: 431 тис. грн. ми виділили на ремонт із міського бюджету. 574 тис. грн. надійшло з АМЕР, яку створила ДТЕК. Ці гроші належать ДТЕК, у тому числі і трудовому колективу ЛТЕС.
Тому не можна казати, що відділення відремонтовано за рахунок ЛТЕС. Це спільна справа ДТЕК і громади міста.
Я жодним чином не зменшую заслугу колективу, який я поважаю і в якому колись працював.
Винайняті політтехнологи, які отримують гроші, перестаралися. Замість позитиву принесли команді, яку ведуть на вибори, негатив.
Читаємо в цій газеті наступне: «Завдяки ініціативним ладижинцям та керівництву ЛТЕС у міському відділенні «швидкої» створено всі умови, аби на порядок підвищити якість медичних послуг». Назвіть, будь ласка, мені прізвища керівників ЛТЕС, хто ініціював ці покращення? Не назвете, бо їх немає.
Хочу попросити, шановні друзі, будь ласка, заради бажання отримати якнайбільше голосів не вдавайтеся до обману. Славу та слова подяки треба ділити на всіх, хто причетний до зроблених у місті добрих справ.
Є ще один нехороший приклад. Збирається компанія учасників виборчих перегонів і думає, а що ж ми скажемо виборцям, щоб звернути на себе увагу? Ось вони озирнуться назад — хороших справ немає, подивляться вперед — планів немає. Тоді думають: давайте тих людей, які мають авторитет, принизимо в очах ладижинців, жителів Лукашівки та Губника, обіллємо їх брудом і на цьому фоні станемо білими та пухнастими.
Як, наприклад, зять одного з учасників перегонів розповсюджує між людьми плітки про те, що в соціальному магазині, який запрацює з 1-го жовтня, продаватимуть курей 3-ї категорії. Хоча продукція в магазині буде 1-ї категорії та чудової якості. За це я відповідаю перед громадою.
Прошу жителів Ладижина: не довіряйте провокаторам.  Тому що ніколи ні Юрій Косюк, голова правління МХП, ні Ігор Лещенко, директор Птахокомплексу «Вінницький бройлер» ВП ПАТ МХП, ні я особисто не дозволимо викласти на прилавок для наших шановних пенсіонерів, які сьогодні не працюють і потребують допомоги, неякісні товари.
То як же ви, псевдополітики, розраховуєте на довіру людей, яких ви обманюєте, лише на декілька днів? Потім брехня обов’язково відкриється. Звідки така підлість? Заспокойтеся, йдіть чесно на вибори, говоріть про свої хороші справи, але не паплюжте гарні діла всієї громади чи її окремих представників.  Бог суддя людям без честі та гідності, — каже В.Коломєйцев.
Деякі депутати міської ради також не проти привласнити собі чуже.
— Після останньої сесії міської ради, ті депутати, які не голосували за бюджет міста, за дендропарк, за соціальні проекти, вийшли з сесійної зали, зібралися в групку і сказали наступне: «Ось ми скільки добрих справ зробили, і дендропарк, і утеплення будинків, і ремонт доріжок… Буде з чим іти до виборців». Натомість ті депутати, які дійсно плідно працювали на благо міста, скромно пішли з засідання сесії на роботу, — каже міський голова.
Перед виборами пожвавилося комунальне життя. Ставлять лавки, виходять на суботники, щось фарбують…
— І це не погано. Але, шкода, що до таких справ деякі люди вдаються тільки перед виборами. Щодо мене, то я разом із працівниками виконкому виходжу на прибирання міста вже десять років поспіль. Дехто навіть казав, що, мовляв, двірника не вибирали. Зате колишні керівникиТЕС та голова профкому жодного разу на моє запрошення не вийшли на вулиці рідного міста з мітлою чи лопатою. Працювати задля міста треба постійно, а не від виборів до виборів, — зазначає очільник міста.
Можна чекати перед виборами і культурно-масових заходів. Уже запросили людей похилого віку на концерт.
— Хотілося б, аби концерти для пенсіонерів ЛТЕС робила регулярно, а не раз і перед виборами, — каже мер.
Головний суддя — громада
— Особисто я свою працю виношу на суд виборців. Оцінювати мою роботу та зроблене членами моєї команди повинні люди. Якби я почав перераховувати все, що ми зробили, це було б нескромно.
Думаю, що 25 жовтня люди дадуть оцінку кожному кандидату у депутати та кандидатам на посаду міського голови Ладижина.
Тому не завжди потрібно прислухатися до думки політологів, яким платять гроші. Завжди потрібно говорити правду.
Впевнений, що і після виборів, колективи МХП та ЛТЕС, інших підприємств і влада  будуть єдиними, плідно та дружно працюватимуть на благо громади Ладижина.
Переконаний, що злагоджена робота приноситиме користь місту Ладижину. Чим більше буде хороших депутатів у нашій міській раді, а менше клоунів і горлохватів, тим краще буде громаді, — переконаний В.Коломєйцев.
І наостанок. Побажання.
— Бажаю всім, щоб ми зберегли своє обличчя, повагу один до одного під час цієї непростої виборчої кампанії. Бажаю, щоб наш вибір був правильним. А я завжди прийму вибір ладижинців і на посаді чи без посади повсякчас готовий допомагати своєму місту та землякам, — каже В.Коломєйцев.




Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий