Як поводитися з арабами, щоб не потрапити у незручну ситуацію. 10 правил

Як поводитися з арабами, щоб не потрапити у незручну ситуацію. 10 правил

В Україні активно розвивається туризм, і цього літа як ніколи раніше на наших курортах відпочиває багато арабів з країн Близького Сходу.




У зв’язку з цим виникла не тільки мовний, а й культурний бар’єр. Щоб не потрапити в незручну ситуацію в майбутньому, потрібно запам’ятати кілька простих правил спілкування з представниками арабських країнOBOZREVATEL зібрав 10 найосновніших, які допоможуть налагодити контакт.


1. В якості привітання араби використовують рукостискання, але більш м’яке і коротке, ніж заведено в Україні.

В якості привітання араби використовують рукостискання

Важливим правилом є те, що у арабів взагалі не заведено вітатися за руку представникам протилежних статей.



Причина криється в ісламській релігії. Якщо чоловік доторкнеться до неприкритої будь-якої «частини» жінки (що не є йому дружиною, сестрою або матір’ю), він автоматично стає «брудним» і не може молитися, поки не вимиється з голови до ніг.

2. На початку будь-якої розмови з арабом має прозвучати фраза «Як ваше здоров’я?» або «Як справи?».

Цікавитися здоров'ям дружини і дітей у араба категорично заборонено

Детально відповідати і розписувати в фарбах історію своєї медичної карти вам ніхто не буде, але визнають ввічливою людиною і захочуть продовжити спілкування.

Але варто запам’ятати, що цікавитися здоров’ям дружини і дітей у араба категорично заборонено.

3. Будьте готові до довгих затяжних пауз у розмові. Не варто намагатися змінити тему або розповісти анекдот в цей час. В арабській культурі заведено говорити з паузами. Не дивуйтеся.

В арабській культурі прийнято говорити з паузами

4. Кава – національний арабський напій, часто її п’ють дуже міцною і без цукру.

Слідуючи своєму етикету «кавування», багато арабів не залишають свої чашки в кав’ярнях, як ми, а кличуть офіціанта і передають йому свою чашку, щоб той її наповнив знову або качають у повітрі, щоб не наповнював.

Перевернуті догори дном чашки на столі означають, що каву-брейк закінчено.

5. Араби їдять правою рукою без столових приборів, а після смачного частування не дякують – такий етикет. І якщо ви зробите зауваження, то вас не зрозуміють.

6. Сторонні чоловік і жінка не можуть бути в одному закритому просторі наодинці. Якщо ви жінка, і перебуваєте одна в сауні, басейні, ліфті або навіть музеї, де немає інших жінок, араб не посміє до вас приєднатися.

Сторонні чоловік і жінка не можуть перебувати в одному закритому просторі наодинці.

Арабку ви не побачите однією на прогулянці, в музеї або ще десь. Східні жінки завжди вважають за краще супровід, навіть якщо йти недалеко. І ставляться до цього як до привілею.

7. У присутності араба не рекомендується довго розглядати будь-яку його річ.

Арабки завжди вважають за краще супровід, навіть якщо йти недалеко

Згідно зі східними звичаями, він буде змушений подарувати її вам, а ви вже не зможете відмовитися від подарунка, бо це неввічливо. Щедрість у арабів у крові, але до марнотратства вони ставляться негативно, прагнучи в цьому питанні «золотої середини».

У арабів щедрість у крові

8. Якщо ви жінка, то намагайтеся не реагувати на грайливі зауваження чоловіків. Ігнорування в таких випадках тільки підвищує цінність жінки в очах арабського чоловіка. Ви у жодному разі не образите людину, а тільки продемонструєте свою легковажність, заговоривши з першим зустрічним.

9. Якщо для вас не існує мовного бар’єру, то все одно в розмові з протилежною статтю потрібно тримати дистанцію. Намагайтеся самі в розмові не зачіпати спірних тем і відразу припиняти спроби таких розмов з боку нового знайомого.

З арабами в розмові з протилежною статтю потрібно тримати дистанцію
 

10. В арабському суспільстві жінка ніколи не робить те, що за неї може зробити чоловік. Якщо жінка буде нести важкі пакети, а поруч з нею буде йти її хлопець або чоловік, то араби навіть можуть висміяти їх в обличчя.

Також жінці не дозволять стояти, якщо чоловік сидить. Наприклад, в громадському транспорті. Не варто відмовляти у запрошенні присісти, інакше вас будуть умовляти до самої вашої зупинки.

 
В арабському суспільстві жінці не дозволять стояти, якщо чоловік сидить
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий