Як розмалюють вінницьку бібліотеку №1 ?

Трояндами, лілеями, казковими рибами та колонами розмалюють фасад вінницької бібліотеки №1, що на вул. Коцюбинського, 49. Поміж візерунків впишуть цитати із «Кримських оповідань» Михайла Коцюбинського.




Роботи художники розпочали цього тижня у рамках проекту «Стежка», який покликаний утримати кримське питання в полі суспільної уваги.
30 вересня журналіст 20minut.ua зустріла за роботою вінницьку художницю Юлію Гушул.


— Мене запросив до проекту кримськотатарський художник Рустем Скібін, який після анексії Криму переїхав до Києва, — каже вона. — Зараз він активно пропагує кримське мистецтво.

Саме за ескізами Рустема та Юлії буде розмальований фасад бібліотеки.
— Після того, як мене запросили до проекту, я взяла в бібліотеці «Кримські оповідання» Михайла Коцюбинського і прочитала їх, – каже художниця. – Мені було дуже цікаво знаходити в цих оповіданнях цитати, які обрали для проекту. Взагалі я отримала величезне задоволення від оповідань. Письменник чудово описує море, звичаї, людей. Я почала уявляти це все, згадувати свої враження від Криму і у мене народився образ гір, риб з хвостами, трояндами і лілеями, голови яких занурені у море.



До слова, поміж візерунків Юлії Гушул можна буде прочитати цитату із оповідання «Під мінаретами» — «бачить троянди, червоні гранати, білі лілеї». Перекладена ця цитата і кримськотатарською мовою.

vn.20minut
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий