Як в Україні отримати пенсію від 10 тисяч: названо дві умови

Як в Україні отримати пенсію від 10 тисяч: названо дві умови

Українці можуть отримати пенсію, розмір якої досягне більше ніж 10 тис. грн, за двох умов. Стаж повинен становити від 35 років, а розмір зарплати повинен бути не менше як у 2,6 раза вищим від середньої. Наразі це близько 36 тис. грн.




Про це йдеться в законі «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Зазначимо, більшість українців отримують пенсію, розмір якої не перевищує і 3 тис. грн. Вище від цієї суми отримують ті, хто мав високу зарплату, або вийшов на пенсію за особливими правилами.


Зазначимо, в 2022 році в Україні підвищать пенсії:

  • з 1 січня перерахують пенсію українцям-ліквідаторам Чорнобильської катастрофи з інвалідністю;
  • з 1 березня проведуть загальну індексацію пенсій для приблизно 10 млн пенсіонерів (усього в Україні на заслуженому відпочинку перебувають 11,4 млн осіб). Також цього місяця підвищать компенсації українцям старшим за 75 років;
  • з 1 липня перерахують прожитковий мінімум: у результаті виростуть максимальна, мінімальна пенсії та надбавки за стаж понад норму;
  • з 1 жовтня підвищиться мінімальна пенсія для тих, хто виконав вимоги щодо стажу і досяг віку 65 років;
  • з 1 грудня підвищать прожитковий мінімум, а разом із ним мінімальні, максимальні пенсії і надбавки.

Ще одна пропозиція Мінсоцу – розширення програми щомісячних доплат літнім громадянам та пенсіонерам віком від 70 до 75 років, що дозволить підвищити доходи додатково 1,5 млн пенсіонерів.



«Ці пропозиції, а також ухвалення Верховною Радою України урядового законопроєкту № 4668 дозволять уперше після 2014 року охопити програмою підвищення всі категорії пенсіонерів», – ідеться в повідомленні Мінсоцполітики.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий