Як вінничани можуть підзаробити на смітті? (ВІДЕО)

У Вінниці діють пункти прийому макулатури та склотари, де вінничани можуть обміняти непотріб на гроші. Про це повідомляє телеканал «ВІТА».




Здавати можна папір, пластикові і скляні пляшки та навіть використані бляшанки. ПаніЮлія, яка вже чотири роки працює в пункті прийому макулатури та склотари в мікрорайоні «Вишенька», розповідає, що зараз на смітті підзаробляють навіть діти та бізнесмени.


Зараз не тільки пенсіонери приходять, а й дуже багато молодих людей. Навіть з фірм привозять непотріб, вже не викидають, бо знають, що потрібно економити. І навіть дітки вже навчилися, що свої зошити можна не просто викидати на сміття, а приходити сюди і здавати, — розповіла працівниця.

Ціни на «товар» в кожному пункті прийому різні. Середня ціна за кілограм паперу 2 гривні 80 копійок, за скляну пляшку можна вторгувати від 5 до 40 копійок, а за кілограм зім’ятих пластикових пляшок можна виручити 3 гривні. Макулатуру, пластикові та металеві пляшки переробляють, а скляні відправляють назад виробникові, де їх миють і повторно використовують.



Детальніше у відесюжеті:

i-vin.info

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий