Яких людей комарі кусають найчастіше?

Яких людей комарі кусають найчастіше?

Деякі групи крові є більш апетитними для комарів, ніж інші. Дослідження, проведені вченими, довели, що комарі найчастіше кусають людей з I групою крові. Вони кусають їх в два рази частіше ніж тих, у кого кров групи II. Люди з кров’ю групи III знаходяться десь посередині. Відомості про групу крові доступні комарам, тому що 85% поверхні шкіри людини випускає хімічний сигнал який вказує групу крові.


Картинки по запросу группа крови

Одним з найважливіших факторів, виходячи з яких комарі вибирають свої цілі, є збільшення кількості вуглекислого газу при диханні. Комарі здатні виявляти діоксид вуглецю на відстані до 165 метрів. Тому деякі люди привертають комарів більше, ніж інші. Також це одна з причин, чому дітей комарі кусають рідше, ніж дорослих.



Картинки по запросу дети комары

Дослідники відзначають, що комарі частіше кусають тих, хто пив пиво, ніж тих, хто відмовився від нього. Вчені до кінця не знають, чому це відбувається. Вони підозрюють, що це викликано тим, що після пива збільшується кількість етанолу в поту, а також підвищується температура тіла. Як відомо, комарі найчастіше кусають людей з більш високою температурою.

Во время одного из исследований ученые обнаружили, что люди, которые пили пиво, нравились комарам больше, чем их трезвые коллеги   запахи, интересное, комары, кусают, факты

За даними різних досліджень, вагітні жінки приваблюють в два рази більше комарів. За словами дослідників, це пояснюється збігом двох чинників: вагітні жінки видихають на 20% більше вуглекислого газу, а температура їх тіла набагато вище.

Картинки по запросу вагітні

Крім двоокису вуглецю і тепла, комарів залучає молочна і сечова кислота, аміак та інші речовини в людському поту. Фізичні навантаження є основним фактором збільшення вироблення молочної кислоти. Це сприяє укусам комах. Тому рекомендується уникати фізичних навантажень там, де ймовірність нападу комарів потенційно вища.

Картинки по запросу пот

Це може здатися абсурдним, але деякі кольори привертають комарів більше, ніж інші. Найбільш привабливими для кровососів є чорний, темно-синій і червоний колір.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий