Якщо Зеленський не піде на другий термін: соціолог заявив, що «держава просто в тартарари розвалиться»

Якщо Зеленський не піде на другий термін: соціолог заявив, що «держава просто в тартарари розвалиться»

У складний повоєнний період українцям буде дуже непросто почути, що Зеленський більше не хоче бути у політиці, адже громадяни не знатимуть, кого обрати.




Якщо глава держави Володимир Зеленський планує не йти на другий президентський термін, то треба вже готувати наступника, адже раптовість в цьому питанні може призвести до катастрофічних соціальних наслідків.


Таку думку керівник соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович висловив у ефірі програми «УП-2», повідомляє «Українська правда».

Так, експерт відповів на запитання, що буде в разі оголошення Зеленським, що він не піде на другий президентський термін.



«Це страшне питання. Я, дивлячись на якісь рейтинги довіри, я розумію, що там порожнеча. Якщо він не йде, то там – нікого», – зазначив Антипович.

«Я маю всі рейтинги довіри людей, яких якось можна міряти. Це треба – для того, щоб президент не пішов на вибори, – він вже повинен готувати наступника. Бо ця держава просто в тартарари розвалиться, якщо він не піде на вибори. Це моя точка зору«, – додав соціолог.

Він пояснив, що Зеленський під час війни став «номером 1, світовим лідером» та має зараз найвищу довіру українців. Однак Україні і після війни буде потрібен сильний лідер, якому довірятимуть. Адже тоді розпочнеться дуже важкий період і треба буде вирішувати питання економіки, корупції, необхідності реформ, подальшої співпраці з партнерами держави.

За оцінкою керівника групи «Рейтинг», повоєнний період буде надзвичайно складним ще й у психологічному плані. Він пояснив, що українці якийсь час просто не знатимуть, що робити, і людям необхідно буде пройти певний період адаптації до іншого життя. Антипович зауважив, що в такий час українцям буде дуже непросто почути, що Зеленський більше не хоче бути у політиці, адже громадяни не знатимуть, кого обрати.

Водночас він прогнозує зовсім іншу ситуацію щодо виборів до Верховної Ради. Так, половину партій українці «точно будуть обирати серед нових партій, яких ми ще не знаємо, які мають створитися». Соціолог вважає, що знову буде «запит на нові обличчя». Він зауважив, що йдеться про «нові обличчя не зразка 2019 року», а про тих, хто зараз на фронті». Тобто, додав Антипович, запит буде «на геть іншу якість політики».

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий