Яку зарплату отримують українці в Польщі

Яку зарплату отримують українці в Польщі

Українці у Польщі мають таку ж зарплату, як поляки. Водночас роботодавці готові платити українським заробітчанам ще більше.




За результатами дослідження Personnel Service трудової міграції у першому півріччі 2018 року, 24% польських роботодавців стверджують, що не проти платити українським працівникам більше, ніж польським, пише Puls Biznesu.


У другій половині 2017 року таких роботодавців було 16%. Зміни в оплаті праці українців у Польщі пов’язана з труднощами пошуку працівників з відповідною кваліфікацією.

«Час, коли працівникам з України платили менше, відійшов у минуле. Крім того, працедавці пропонують їм більш привабливі умови. Наприклад, житло, доступ до інтернету, довезення до місця роботи. Це також збільшує реальні заробітки» — розповів голова Personnel Service Кшиштоф Ігльот.



За результатами дослідження, на думку 89% польських працівників, українці не відбирають у поляків робочі місця. Інакше думають 11% опитаних. 38% польських працівників вважають, що наплив українців стримує зростання зарплат у Польщі. 58% — що українці не мають жодного впливу на цей показник.

Водночас 42% польських працівників позитивно налаштовані до українських заробітчан. 44% — нейтрально, а 11% — негативно.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий