ЄС компенсує переселенцям Вінниччини бізнес-кредити

У Вінниці започатковується проект, який допоможе підприємцям-переселенцям із зони АТО та Криму відновити свій бізнес на території Вінницької області.




Таку можливість переселенці отримають завдяки проекту «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області». Сьогодні, 2 жовтня, його презентували журналістам.


Директор департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації Олександр Якубик зазначив, що метою проекту є створення у Вінницькій області умов для організації чи відновлення бізнесу переселенцями із зон конфлікту. Також він повідомив, що фінансування на проект надходить з Європейського Союзу в рамках програми «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні». Загальна вартість проекту — 358 тисяч євро, з них частка коштів обласного бюджету — 36 тисяч євро.

— Проект є неординарним. Єдиним в Україні — подібних немає, — наголосив Олександр Якубик.



В свою чергу, керівник проекту Валерій Нікітюк сказав, що одним із заходів реалізації проекту буде фінансова допомога підприємцям з оплати витрат на залучення кредитів та на розробку бізнес-планів. Для цього вже встановлюються партнерські стосунки з банками.

— Банк дає кредит під 16,9%, ми компенсуємо 14%. Таким чином підприємець отримує кредит під 3% на рік. Якби я був підприємцем, я був би вдячний такій можливості, — каже Валерій Нікітюк.

Також проектом передбачають проведення серії інформаційних та коопераційних заходів за участі бізнес-переселенців, представників регіональної, місцевої влади, фінансових інституцій та бізнес-кіл, з метою надання можливості підприємцям-переселенцям самим налагодити прямі контакти для ведення бізнесу.

Для участі у проекті переселенцям потрібно звертатися за юридичною адресою департаменту регіонального економічного розвитку Вінницької ОДА. Допомагати будуть будь-якому бізнесу: малому і середньому, винятки становлять лише підприємства, які займаються виробництвом алкоголю та тютюнових виробів, а також компанії, які здійснюють операції з цінними паперами.

Організатори кажуть,наразі вже подано понад 20 заяв переселенців, які хочуть відновити свій бізнес у Вінницькій області. Проект реалізуватиметься до липня 2016 року.

 

i-vin

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий