Ющенко передав влади Януковичу за $1 млрд — Москаль

Голова Закарпатської обладміністрації додав, що це «всім добре відомо»




Закарпатський губернатор Геннадій Москаль стверджує, що екс-президент Віктор Ющенко і глави його Секретаріату Віктор Балога та Віра Улянченко отримали майже мільярд доларів.


Про це йдеться на особистому сайті Москаля.

«Що ми шукаємо в «чорній касі» Партії регіонів на два мільярди доларів, якщо майже один мільярд забрали за здачу влади Януковичу колишній президент України Ющенко та його глави адміністрацій Балога та Улянченко?» – обурився він.



За словами губернатора, це «всім добре відомо». Також прикладом афери Ющенка він назвав «Лікарню майбутнього», яку так і не збудували.

«Невже важко підняти матеріали, коли Віктор Ющенко та його дружина Катерина створили фонд «Україна 3000» і в прямих ефірах улаштовували телемарафони, збираючи кошти для будівництва дитячої «Лікарні майбутнього»? У фонд добровільно-примусово платили всі олігархи – по 10, 50, 100 мільйонів гривень. А прості громадяни, що наївно повірили в цю аферу, вносили добровільні пожертви, хто скільки міг. У результаті гроші з фонду вкрали, ніякої лікарні ніхто не збирався будувати і не збудував», – заявив він.

Москаль додав, що ще за часів президенства Віктора Януковича особисто направляв усі матеріали до Генеральної прокуратури.

Він також обурився, що цим питанням не займається НАБУ і навів у приклад Антикорупційне бюро Румунії.

«Будь-яке антикорупційне бюро починає свою роботу з вищого керівництва держави, тому я пропоную почати з екс-президента України Віктора Ющенка. А від нього ниточки потягнуться і до «чорної каси» Партії регіонів, і до корупційних схем, за якими він здав владу Януковичу», – додав Москаль.

Як відомо, у вівторок були оприлюднені деякі документи так званої «чорної бухгалтерії» Партії регіонів, у якій розписані багатомільйонні витрати партії у рамках політичної корупції. Зокрема, згідно з документами, у 2012 році ПР фінансувала на виборах «Нашу Україну» Ющенка.

Источник: glavcom

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий