З’їхалися карети швидкої і силовики: пропагандисти повідомили про замах на Царьова, на дзвінки він не відповідає. Відео

З’їхалися карети швидкої і силовики: пропагандисти повідомили про замах на Царьова, на дзвінки він не відповідає. Відео

Російські ЗМІ та низка Telegram-каналів почали повідомляти про «надзвичайну подію» біля будинку зрадника Олега Царьова у тимчасово окупованій Ялті. Уночі 27 жовтня до його будинку почали з’їжджатися машини правоохоронців та карети «швидкої» допомоги.




Сам Царьов з ночі не відповідає на телефонні дзвінки. Пропагандисти ж заявили, що його знайшли у власному будинку з пораненнями.


«Очевидці розповідають, що приблизно опівночі до території санаторію Кірова, де знаходиться житло Царьова, почали з’їжджатися машини правоохоронців та карети «швидкої» допомоги», – написало одне з російських пропагандистських видань, не забувши нагадати про кримінальні справи стосовно Царьова в Україні та про те, що «йому неодноразово погрожували бандерівці».

Проросійський блогер Анатолій Шарій повідомив, що з ночі Царьов не відповідає на дзвінки від знайомих.



У мережі також з’явилося відео, зняте очевидцями, на якому видно автівки швидкої та поліції біля дому Царьова. Територію оточили, на сторонніх реагували агресивно.

Тим часом колишній український журналіст Олександр Чаленко, який зрадив Україну і втік до РФ, заявив, що Царьова знайшли у власному будинку з ножовими пораненнями.

«На Олега Царьова скоєно напад. «Його підрізали», – сказав мені один із його працівників. Більше поки що нічого не відомо», – заявив він.

З'їхалися карети швидкої і силовики: пропагандисти повідомили про замах на  Царьова, на дзвінки він не відповідає. Відео

Натомість радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко з посиланням на учасників українського спротиву у Криму повідомив, що поранено Царьова з вогнепальної зброї.

«По Царьову. З місця #НашіОчіВсюди кажуть, що не ножем, а вогнепальні поранення. Стан досі невідомий, але перспективи хороші. Принаймні – приємні», – зазначив він.

В Україні думки щодо того, що трапилося, розділилися. Так, журналіст Денис Казанський запідозрив, що уночі Царьов став жертвою побутового злочину.

«Чаленко повідомляє, що Царьова «підрізали» у його власному будинку. Жодної офіційної інформації поки що немає. Значить точно побутовий злочин. Мабуть, якась п’яна сварка, яку намагалися приховати», – прокоментував повідомлення Чаленка Казанський.

Тим часом нардеп Олексій Гончаренко зазначає, що місце проживання Царьова було «секретом Полішинеля». Тож якби хтось хотів його ліквідувати – відшукати зрадника було максимально просто.

«Щодо Царьова, то всі знають, що він втік до окупованого Криму і вже давно живе в Ялті, там володіє санаторієм ім. Кірова. До речі, десь в 2019 році Аксьонов намагався в нього фактично віджати і продати інші санаторії в Алушті, які орендувала фірма Царьова. Тобто — де жив Царьов, де він ходив, чим займався — доволі відома інформація, в Ялті так точно всі були в курсі. І, думаю, не тільки там», – зазначив нардеп.

З'їхалися карети швидкої і силовики: пропагандисти повідомили про замах на  Царьова, на дзвінки він не відповідає. Відео

Водночас, адмін російського Telegram-каналу «Бути чи…» припустив, що зацікавлені в усуненні Царьова перебувають у Росії.

«Царьов – це той приклад колаборантів, які так ніколи і не стають для Кремля «своїми». Їх використовують у своїх цілях, а потім викидають на смітник, коли вони перестають бути потрібними. Для Кремля вони залишаються людьми другого сорту», – зазначено в повідомленні.

Автор каналу нагадав, що у грудні 2022-го Соловйов у своєму ефірі прямо погрожував колишньому українському нардепу.

«Олеже, не грай у ігри між російськими силовими структурами, тому що вони між собою домовляться, а ті, хто опиниться між ними, можуть перетворитися на потерть, на порох», – говорив тоді топ-пропагандист Кремля.

Так він відреагував на критику з боку Царьова на адресу російського командування та «успіхів» окупаційної армії на полі бою в Україні.

«Так що недоброзичливців у нього вистачало, зокрема серед тих, для кого Царьов так і не став «своїм», – резюмує «Бути чи…»

За даними Гончаренка, стан Царьова після нічної пригоди медики оцінюють як тяжкий.

«Царьов у важкому стані в лікарні, тримаєм кулаки, щоб вже і не вийшов звідти… У Царьова стріляли, не різали. Лежить в реанімації», – написав він.

Пізніше цю інформацію підтвердив колаборант Володимир Рогов із Запорізької області.

Згодом повідомлення про те, що в Царьова стріляли, з’явилося і в Telegram-каналі.

«Інформація про замах на Олега Царьова підтверджується його рідними. Близько опівночі на території санаторію, де він поживає, у нього двічі стріляли. Інформації про злочинця немає, працюють силовики. На момент прибуття карети швидкої допомоги Олег був непритомний, з великою крововтратою. Інформації про стан його здоров’я на даний момент немає. Поки що це вся інформація», — йдеться у публікації.

З'їхалися карети швидкої і силовики: пропагандисти повідомили про замах на  Царьова, на дзвінки він не відповідає. Відео

А ось російський Telegram-канал ВЧК-ОГПУ у ситуації з замахом на Царьова помітив низку дивних обставин.

«Швидка на місце не викликалася; до медустанов по лінії місцевого МОЗ такий пацієнт не надходив; місцеві СКР і МВС на місце не викликали і не залучали. Або це дуже засекречений замах. Або інсценування», – зазначено в повідомленні.

Джерело пабліка заявило, що жодної підтвердженої інформації про стан Царьова та обставини події немає навіть у місцевих силовиків.

«За даними співрозмовника, колишнього українського депутата немає в жодній місцевій лікарні (у тому числі в Лівадії, де, як повідомлялося, перебуває пацієнт із вогнепальними пораненнями). Ні по лінії охорони здоров’я (швидкі Ялти не виїжджали ні до Царьова, ні зі схожих приводів) ), ні по лінії МВС. Більш того, картиною подій не володіють навіть у Слідчому комітеті. За інформацією з республіканського управління, ситуацію повністю контролюють у ФСБ, при цьому не діляться зі слідчими «закритими» відомостями», – пише паблік.

У повідомленні також зазначено, що всю інформацію, яка має Слідком у Криму, там черпали зі ЗМІ та соцмереж.

«Таке може бути у випадку, якщо ситуація з Олегом Царьовим інсценування чи оперативна комбінація. Син та дочка жертви замаху, за попередніми даними, у Москві. Вони не відповідають на дзвінки навіть від близьких людей», – пише ВЧК-ОГПУ.

З'їхалися карети швидкої і силовики: пропагандисти повідомили про замах на  Царьова, на дзвінки він не відповідає. Відео

Нагадаємо, колишній регіонал Олег Царьов перейшов на бік Росії ще на початку російської агресії у 2014 році. Він, за задумом Кремля, мав очолити так звану «Новоросію» – так кремлівські ідеологи назвали області на сході та півдні України, які хотіла захопити держава-агресорка.

Коли ж проєкт «Новоросія» закрився через неспроможність РФ окупувати щось окрім частин Донецької та Луганської областей, Царьов час від часу спливав на російських телеканалах, однак до функціонування так званих «народних республік» більше прямого відношення не мав.

Коли ж РФ розпочала повномасштабне вторгнення в Україну у лютому 2022 року, Царьов «засвітився» на окупованій частині Київщини. ЗМІ повідомляли, що Кремль планував призначити його гауляйтером пристоличного регіону.

З'їхалися карети швидкої і силовики: пропагандисти повідомили про замах на  Царьова, на дзвінки він не відповідає. Відео
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий