З 6 по 8 листопада у Вінниці відбудеться фестиваль саксофонної музики

У Вінниці відбудеться фестиваль саксофонної музики. Організатор фестивалю – викладач вінницької музичної школи №1 Євген Попель. Фестиваль проходитиме з 6 по 8 листопада. Учасниками фестивалю будуть саксофоністи з Одеси, Києва, Вінниці. Одесу представлятиме Ганна Степанова, Київ — Роман Футуйма та Артем Менделенко, Вінницю — Євген Попель та вінницький квартет саксофоністів. Талісман фестивалю — скульптура саксофоніста В’ячеслава Пастернака.
«Мета фестивалю — популяризація саксофону, як стилістично різноманітного музичного інструменту, який широко використовують у світі не тільки у джазовій, а й у академічній, сучасній, фольклорній та популярній музиці. Також підвищення рівня виконавчої майстерності у юних та молодих музикантів. Фестивальні заходи дадуть змогу юним прихильникам інструменту повчитись у метрів та насолодитись їх віртуозним володінням інструменту» — йдеться у прес-релізі організатора фестивалю Євгена Попеля.
Розпочнеться фестиваль з лекції-концерту «Happy Birthday, Mr. Sax!». Лекція проходитиме у вінницькій музичній школі номер один. Вхід вільний.
Організатор фестивалю Євген Попель на лекції розповість про майстра саксофону Адольфа Сакса, іменем якого і названо фестиваль, а також розповість історію виникнення інструменту. До речі, Адольф Сакс народився саме 6 листопада, тобто того самого дня коли розпочнеться вінницький фестиваль.
7 листопада, у рамках фестивалю, відбуватимуться майстер-класи запрошених зірок: Романа Футуйми (Київ) о 13:00 та Ганни Степанової (Одеса) о 15:00.
Ганна Степанова закінчила Російську академію Музики імені Гнєсіних, є лауреатом міжнародних конкурсів, має колосальний сценічний досвід. Вона – викладач Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. К. Д.Ушинського, солістка Одеської філармонії та Одеського муніципального театру духової музики ім. О. Саліка, арт-директор міжнародного конкурсу молодих виконавців «Золотий саксофон Одеси», президент благодійного фонду «Золотий саксофон».
Роман Футуйма – лауреат міжнародних конкурсів та фестивалів, викладач спеціалізованої музичної школи ім. М. В. Лисенка, соліст Київського квартету саксофоністів. До Вінниці він вже приїздив у складі квартету Київської Академії ім. Чайковського.
Ввечері 7 листопада у арт-просторі «Артинов» відбудеться концерт Вінницького квартету саксофоністів, колективу, що був утворений лише рік тому і вперше виступив на першому фестивалі Vinnytsia Adolphe Sax Festival. Це четвірка вже знаних у місті музикантів, справжніх майстрів саксофона.
Склад колективу: Василь Журбенко — сопрано саксофон, Євген Попель — альт саксофон, Володимир Стратійчук — тенор саксофон, Олександр Шаравара — баритон саксофон.
8 листопада о 15:00 майстер-клас для юних вінничан проведе визнаний майстер, один з кращих саксофоністів України Артем Менделенко (Київ). Це музикант-універсал, що блискуче грає у найрізноманітніших стилях. А ще він викладає у Київському інституті музики ім. Р. М. Глієра, до речі, серед його численних учнів і вінничанин Ростислав Войтко, який нещодавно став володарем гран-прі V Всеукраїнського дитячого джазового конкурсу, що відбувся у Вінниці. На гала-концерті Артем Менделенко виступатиме у складі інструментального квартету.
8 листопада у вінницькому драмтеатрі імені Садовського відбудеться гала-концерт фестивалю під назвою «Класика. Сучасність. Джаз». «Будуть музичні сюрпризи — несподівані дуети та квартети, цікаві твори, краща саксофонна музика у виконанні справжніх професіоналів! Квитки на гала-концерт можна придбати у касах театру та Будинку офіцерів, або замовити за телефоном (096)500-10-17» — повідомляють організатори.
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий