Усім затриманим біля кордону з білоруссю видали повідомлення про заборону виїзду з росії через мобілізацію. А ще сказали звернутися за роз’ясненнями до військкомату за місцем постановки на облік. Про це повідомили російські ЗМІ.


Росіян висадили перед самим кордоном

Один з чоловіків, якого не випустили з росії, розповів, що його висадили з потяга на залізничній станції Новель-2. Та додав, що це остання зупинка перед кордоном з білоруссю.

Росіянин вісім років тому закінчив військову кафедру, мав звання лейтенанта запасу, однак в армії не служив. Чоловік планував доїхати до Мінська, а звідти вже у Стамбул.



Росіянин втік на сапборді в Естонію

Близько першої ночі 26 вересня росіянин на сапборді перетнув кордон з Естонією у гирлі річки Нарва. Місцеві прикордонники викликали додаткові патрулі та оточили територію.

Вранці чоловіка затримали на автобусній зупинці у місті Нарва-Йиессу. Про це повідомило видання Meduza з посиланням на Естонське національне телебачення.

Це був незаконний перехід кордону, здійснений через страх перед оголошеною у сусідній країні (росії – 24 канал) мобілізацією,
– зазначив керівник служби прикордонного та міграційного нагляду Ідаської префектури.