З сьогоднішнього дня на маршрут вийшов новий вінницький трамвай

Сьогодні, 20 жовтня, Вінницька транспортна компанія випустила на лінію для обслуговування мешканців новий трамвай, який зробила власними силами. Його першими пасажирами стали працівники, які його створили, та в.о міського голови Сергій Моргунов. З депо трамвай попрямував у напрямку залізничного вокзалу. Сьогодні він працюватиме на маршруті №4 (Зал.вокзал –  Барське шосе).




Про це повідомляє прес-служба ВМР.


Протягом кількох останніх років парк електротранспорту Вінницької транспортної компанії зазнав суттєвих змін. Замість чеських трамваїв вінничан тепер перевозять цюріхські, які Вінниця безкоштовно отримала від Швейцарської Конфедерації в рамках меморандуму про співпрацю. Минулого року тролейбусний парк поповнився 40 новими одиницями, решта рухомого складу – пройшла повний капітально-відновлювальний ремонт.

В цьому році Вінницька транспортна компанія здивувала усіх новим трамваєм власного виготовлення. Його створили працівники цього комунального підприємства на базі чеського вагону КТ-4СУ, від якого залишили лише ходову частину. Комплектуючі для оновленого вагону замовляли на низці різних підприємств, як в Україні, так і за кордоном.



«Нові трамваї самим робити вигідно, — розповідає в.о. міського голови Сергій Моргунов.  –  Адже їх закуповувати надзвичайно дорого. Орієнтовна вартість трамваю, наприклад, польського виробництва становить приблизно 50 млн. грн. Львівські трамваї, які пропонуються зараз на ринку, коштують 26-27 млн. грн. Наш вінницький обійшовся у 4 мільйони гривень. Враховуючи те, що у наступних трамваях ми будемо робити додаткову низькополу вставку для зручності користування людей на візках, він обійдеться приблизно у 6 мільйонів . Але це не 50 і не 26. Сьогодні у нас є 15 старих трамваїв, з яких ми можемо зробити такі, як сьогодні вийшов на лінію. І ми поступово будемо запускати їх у роботу».

«Ми задоволені результатом своєї роботи. Це наша ідея, наш проект і наша розробка, яку ми обов’язково запатентуємо, — розповів директор КП «Вінницька транспортна компанія» Микола Форманюк. – Цей трамвай зможе працювати орієнтовно 10 років без капітального ремонту. Ми використовували якісні матеріали, які стійкі в експлуатації, і новітні розробки, які є в європейських трамваях. Тут вже є пульт управління заднім ходом, водій може підійти на задню площадку і звідти керувати, тут немає дзеркал, а використовуються спеціальні відеокамери. На наступний рік ми намітили зробити два трамваї з низькополими вставками, щоб ними було зручно користуватись людям на візках та мама з колясками. Роботу над ними ми вже розпочинаємо».

Модернізований трамвай пройшов всі необхідні технічні випробовування у спеціалізованому київському інституті. Тепер він щодня працюватиме на різних маршрутах Вінниці, на які виходитиме за графіком.

ilikenews

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий