За новим законом українці більше не будуть вносити в паспорт відмітки про шлюб та розлучення

За новим законом українці більше не будуть вносити в паспорт відмітки про шлюб та розлучення

Тепер з 1 жовтня 2016 року під час реєстрації шлюбу свідоцтва про шлюб будуть видаватися і чоловікові, і дружині, а не на двох, як це було раніше. Крім цього в паспортах подружжя не буде ставитися відмітка із зазначенням прізвища, імені, по батькові і року народження дружини або чоловіка.




У відповідності з Законом України «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України», який був ухвалений 14 липня 2016 року Верховною Радою України і набрав чинності 1 жовтня 2016 року, були проведені внесення в Закон України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану». Зміни стосуються оформлення документів про реєстрацію шлюбу та про реєстрацію розірвання шлюбу.


Також не ставитиметься штамп про розірвання шлюбу із зазначенням прізвища, імені, по батькові і року народження особи, з якою розірвано шлюб, як у випадку розірвання шлюбу у відповідності з рішенням суду, так і в разі розірвання шлюбу в органах державної реєстрації актів цивільного стану.

Источник: i24



Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий