За пользование запрещенными российскими сайтами украинцев могут посадить — юрист

За пользование запрещенными российскими сайтами украинцев могут посадить — юрист

Правозахисник Юліан Хорунжий в розмові з журналістами припустив, які юридичні наслідки матиме заборона на роботу російських веб-ресурсів в Україні для пересічних громадян, які знайдуть шляхи обійти нову законодавчу норму, інформує replyua.net з посиланням на канал 24.




Хорунжий зазначив, що технічні можливості дозволяють заблокувати доступ дотаких ресурсів, хоча в медіапросторі і звучали протилежні за змістом заяви. Однак, юрист підкреслив, що санкційні обмеження були запровадження саме проти конкретних компаній Російської Федерації, тобто суб’єктами застосування санкцій не є українці та українські компанії, які користуються тими російськими продуктами, що потрапили під санкції.


Але Хорунжий наголосив, що за існуючих умов обійти заборону завдяки використанню технічних можливостей, цілком можливо, і ті, хто продовжить використання російського програмного забезпечення або сайтів, можуть бути притягнутими правоохоронними органами до відповідальності за дії, які можна розтлумачити як «фінансування тероризму чи шпигунської діяльності».

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий