Заблоковано рахунки мільйонів українців, надії на швидке повернення грошей немає

Заблоковано рахунки мільйонів українців, надії на швидке повернення грошей немає

Багато українців несподівано втратили доступ до власних рахунків




Під загрозою опинилися кошти близько 4 млн жителів України.


Йдеться про користувачів електронної платіжної системи WebMoney.UA. Їх рахунки заблокували після включення даної системи в оновлений список осіб і організацій, щодо яких Україна застосовує обмежувальні заходи (санкції).

Компанія опублікувала заяву, в якій нагадала, що працює в Україні протягом 15 років. У WebMoney.UA стверджують, що завжди дотримувалися вимог законодавства, тому рішення про включення до списку санкцій стало для компанії несподіваним.



“Ніхто з чиновників при цьому не подбав про інтереси чотирьох мільйонів простих українців – користувачів системи, гроші яких тепер заблоковані цим безвідповідальним рішенням”, – сказано в заяві.

Компанія звернулася до своїх користувачів і партнерів, попросивши у них розуміння і підтримки. WebMoney.UA запевнила, що буде вирішувати проблеми в правовому полі.

“Ми хочемо захистити своє чесне ім’я і законну позицію в органах правосуддя і не тільки українського, оскільки не виключаємо, що на вітчизняні судові органи здійснюватиметься політичний тиск”, – йдеться в заяві.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий