Загадка століття! Вченим вдалося розкрити секрет сходження Благодатного вогню

Загадка століття! Вченим вдалося розкрити секрет сходження Благодатного вогню

Багато з них намагаються пояснити цей процес.


Чи не зупиняються в пошуку істини і вчені, які напередодні зробили нову спробу дати пояснення цього процесу. За їх словами, на поточний момент існує відразу кілька способів запалити Благодатний вогонь, не використовуючи сірники.

Найпростіший метод полягає в ретельному змішуванні концентрованої сірчаної кислоти з порошком марганцівки. Частина кашки наноситься дерев’яною або скляною паличкою на будь-який гарячий предмет, будь то аркуш паперу або натуральна тканина, після чого цей предмет миттєво запалюється. Вчені стверджують, що такий спосіб використовувався в храмах протягом декількох сотень років.



Також вченим вдалося знайти відповідь на питання, чому Благодатний вогонь не обпалює руки віруючим. Такого ефекту можна домогтися, якщо змішати борну кислоту, етиловий спирт і краплю концентрованої сірчаної кислоти.

Посудину можна помістити під частину купола, непомітну для паломників, і підвести до нього лляну нитку, просочену пальним розчином. При підпалюванні цієї нитки під куполом майже відразу ж спалахне вогонь, який горітиме, але не обпалюватиме. Справа в тому, що процес спалювання ефіру борної кислоти відбувається при низькій температурі, тому в перші секунди вогонь не обпалює. Однак ефект зникає з початку горіння етилового спирту.

Благодатний вогонь з’являється в храмі Воскресіння Христового в Єрусалимі напередодні Великодня. Винос пасхального вогню символізує вихід з Гробу воскреслого Ісуса Христа. Загадку загоряння вогню не можуть пояснити вже кілька століть.

Джерело

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий