Замість «Ашана» і не у Києві: де в Україні можуть відкрити перший супермаркет Lidl

Замість «Ашана» і не у Києві: де в Україні можуть відкрити перший супермаркет Lidl

Найбільша європейська мережа супермаркетів Lidl, ймовірно, може розпочати свою діяльність в Україні у місті Івано-Франківськ. Водночас коли саме може з’явитися перший магазин нині невідомо.




Про це сказав мер Івано-Франківська Руслан Марцінків в ефірі радіо «Західний полюс», відповідаючи на питання про можливість відкриття у місті французького гіпермаркету Auchan SA – «Ашан Україна», передає видання «KURS«.


За словами Марцінківа, ідею про відкриття «Ашану» відклали через кризу, спричинену пандемією коронавірусу. «Знаємо, що десь хоче відкриватися Lidl. Перший Lidl мав би відкриватися у місті Івано-Франківську», – сказав він.

Зазначимо, інформація про відкриття першого в Україні магазину Lidl з’явилася у мережі ще в жовтні 2021 року. Про цей намір повідомили в німецькому виданні Lebensmittel Zeitung. Тоді зазначалося, що корпорація Schwarz, якій належить відомий торговий бренд, вже нібито призначила керівника головного офісу, раніше він очолював цю ж мережу в Польщі. Йдеться про Адама Міщишина.



При цьому в коментарі українським журналістам у Schwarz зазначили, що поки не готові назвати країни для потенційного розширення. При цьому там додали, що потенційні можливості розширення постійно аналізують.

Lidl – найбільший продуктовий ритейлер в Європі. Мережа працює в таких країнах, як США, Швейцарія, Сербія, а також у багатьох країнах Європейського Союзу. Усього по світу розташовано 12 тисяч магазинів Lidl.

Бізнес-модель цієї мережі намагалися скопіювати засновники АТБ – дніпропетровські бізнесмени Геннадій Буткевич, Євген Єрмаков, Віктор Карачун та Сергій Тарасюк. Супермаркети Lidl відрізняються великими знижками, дешевою продукцією і при цьому відсутністю якісних вітрин і дорогого обладнання.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий