Засновники Skype створили новий месенджер без реклами та з шифруванням дзвінків

Засновники Skype створили новий сервіс Wire для голосових, відеодзвінків та групових чатів, однак він повністю позбавлений реклами та з шифруванням всіх розмов, листування і файлів.




Про це пише агентство Reuters.


Інтерфейс Wire подібний до багатьох месенджерів. У ньому так само відображаються посилання на соцмережі, сайти та відео з YouTube та інших подібних сервісів

Сервіс доступний в веб-версії і в якості окремого десктопного додатка для Windows і Mac. Також у Wire є додатки для мобільних платформ iOS і Android.



Для реєстрація в Wire потрібно підтвердження по email, і поки у сервісу немає особливих проблем з вибором імені користувача.

Користувач месенджера може захистити свої розмови й чати від чужого ока, адже шифрування в Wire відбувається на базі відкритого коду.

За словами розробників, на сьогодні Wire — єдиний сервіс, який шифрує не тільки листування, а й розмови, відео, групові чати.

Месенджер спільно розробили творці Skype на чолі з засновником сервісу Янусом Фрісом, який став виконавчим головою і співінвестором в новому стартапі. Компанія зареєстрована в Швейцарії, там же знаходиться і офіс.

В Wire не продають персональні дані користувачів рекламодавцям. Бізнес-модель для Wire поки не знайшли. За словами засновників, зараз мета сервісу —  якомога швидше набрати обертів і призначену для користувача базу. А про способи монетизації розробники подумають пізніше.

Зауважимо, що end-to-end шифрування, яке використовується у ммесенджері, дозволяє шифрувати-розшифровувати інформацію без участі сервера. Сервер не «бачить» ваші повідомлення, тому не може навіть на вимогу спецслужба розкрити їх зміст.

Источник: НВ

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий