Завершення війни та гарантії безпеки для нашої країни: Зеленський назвав пріоритети України на переговорах із РФ

Завершення війни та гарантії безпеки для нашої країни: Зеленський назвав пріоритети України на переговорах із РФ

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що між Україною та Росією продовжуються переговори, спрямовані на припинення війни та відновлення мирного способу життя в нашій країні. При цьому гарант наголосив, що українська делегація твердо відстоює пріоритети, які він озвучив у перший же день вторгнення.




«Вони абсолютно зрозумілі: завершення війни, гарантії безпеки, суверенітет, відновлення територіальної цілісності, реальний захист для наших громадян», – зазначив Зеленський. Його традиційне звернення транслювала пресслужба Офісу президента (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).


Президент звернувся до кожного росіянина, який прийшов до України з ворожими цілями. Він звернув їхню увагу на те, що у захоплених окупантами містах мирні жителі продовжують щодня виходити на мітинги з жовто-блакитними прапорами та кричати на адресу російських загарбників усе, що вони про них думають.

«Це дуже важко, я знаю, але й дуже важливо. Важливо, що ворожі війська почули від людей, причому переважно російською мовою: окупанти, йдіть додому. Можливість поки що є. Є у кожного солдата, занедбаного на територію нашої країни. У кожного, хто ще не загинув, не поранений або не взятий у полон Ваші війська зазнають таких втрат в Україні, яких не було в Сирії, не було в Чечні Якщо ваша війна, війна проти українського народу триватиме ще, мами Росії втратять більше дітей, ніж в афганській та чеченських війнах разом узятих. Навіщо вам це потрібно? Кожен російський солдат, який становитиме зброю, отримає шанс, шанс вижити», – наголосив лідер нації.



Зеленський звертається до солдатів РФ.

Зеленський згадав і трагічні події в Маріуполі, який ось уже третій тиждень залишається в облозі, де сотні жінок та дітей, позбавлених даху над головою, опинилися під завалами будівлі Драматичного театру. Число жертв та поранених від атаки окупантів за допомогою надпотужної бомби залишається невідомим: противник продовжує обстрілювати площу з усіх боків.

«Громадяни Росії! Чим ваша блокада Маріуполя відрізняється від блокади Ленінграда в роки Другої світової війни? Кого ви наслідуєте?», – звернувся гарант до жителів країни-агресора, закликаючи до основних якостей моралі та розсудливості.

Він також розповів про головне досягнення минулого дня на рівні міжнародних відносин та нового статусу України. Йдеться про приєднання нашої країни до єдиної з європейською системою енергетики.

«Ми йшли до цього десятки років. Нарешті сталося! Я вдячний усім енергетикам нашої країни, усім, хто працював на цей результат. Ми вже працюємо над програмами оновлення нашої країни після війни. Я обіцяю кожному, кожному українцеві, який втратив свій будинок, який втратив свою квартиру внаслідок бойових дій або обстрілів, що держава відновить усі», – запевнив українців їхній лідер.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий