Захарова жорстко відповіла Клімкіну на його заяву про Пушкіна-українця

Захарова жорстко відповіла Клімкіну на його заяву про Пушкіна-українця

Марія Захарова, офіційний представник російського зовнішньополітичного відомства, на своїй сторінці у Facebook заявила, що міністру закордонних справ України потрібно не називати Пушкіна українцем, а з’ясувати, якої національності був письменник Микола Гоголь. Про це передає replyua.net.




«Павле, ви ще з Гоголем не розібралися, то куди вам ще хапатися за Олександра Сергійовича хапатися. Також, винятково для Вашого розуміння: коли Пушкіна вже надихав Крим, Хрущов ще не народився», — зазначила Захарова.


Раніше стало відомо, що заява російського президента Володимира Путіна про «російського князя» Ярослава Мудрого викликала сміх у керівника Міністерства закордонних справ України Павла Клімкіна. Відповідну точку зору високопосадовець опублікував на своїй сторінці у Twitter. «Будемо вважати, що Пушкін був українцем. Врешті-решт, джерелом натхнення творчості генія були українські Крим і Одеса», — підкреслив Клімкін. Він переконаний, що суть проблеми не у намаганні Росії «привласнити Анну Ярославну, а у тому, що Москва насправді вважає росіянкою Анну Київську.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий