Західна преса: час дати Путіну самому скуштувати яка на смак гібридна війна

Західна преса: час дати Путіну самому скуштувати яка на смак гібридна війна

Оглядач видання Foreign Policy Макс Бут аналізує реакцію західного світу на діяльність Кремля і пропонує кілька рецептів протидії йому, — про це інформує replyua.net.




Так, журналіст зауважує, що можна з впевненістю констатувати: політика Заходу щодо Росії потерпіла крах. Причиною цьому слугує бажання провідних світових лідерів грати за правилами у той час, коли російський президент проводить щодо них гібридну війну. Наслідки цього можна спостерігати у всьому світі – компромат на Гіларі Клінтон на WikiLeaks, фінансування крайніх лівих та крайніх правих партій в Європі, спроби тиску на Ангелу Меркель, корумпування еліт, погрози Швеції щодо її ймовірного вступу в НАТО і навіть підготовка замаху на очільника чорногорського уряду. Все це неповний перелік інструментів гібридної війни, на які Захід ще не дав гідної відповіді.


Саме тому оглядач наголошує, що варто вдатись до дзеркальних методів, тим більше, що у Кремлі вже давно звинувачують Вашингтон у чомусь подібному. Наприклад, не секрет, що Путін щиро вважає Революцію троянд у Грузії та Помаранчеву Революцію та Революцію Гідності в Україні спецопераціями американців. Тож варто згадати те, у чому Захід був дійсно сильним у часи Холодної війни – ідеологічний тиск. Журналіст зазначає, що авторитарні суспільства на зразок теперішньої Росії дуже чутливі до інформації – тому варто зробити так, щоб усім мешканцям РФ стало відомо про те як Путін їх «зраджує», про його колосальні статки і його провали перед західними елітами. І вже скоро це дасть свій результат.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий