Зберігав готівку навіть у холодильнику: чиновник від освіти привласнив $16,7 млн

Зберігав готівку навіть у холодильнику: чиновник від освіти привласнив $16,7 млн

Замість того щоб використовувати гроші на благо шкіл, Хорхе Армандо Контрерас витратив їх на розкішний спосіб життя, купивши дизайнерські сумки Louis Vuitton, розкішний автомобіль і будинок.




53-річний Хорхе Армандо Контрерас зі США привласнив 16,7 мільйона доларів, сховавши готівку в міні-холодильнику. Чоловік працював у сфері освіти. Про це пише NBC News.


Влада конфіскувала майно на суму 7,7 мільйона доларів, включно з будинком у Йорба-Лінда (штат Каліфорнія), автомобілем BMW 2021 року випуску, 57 розкішних дизайнерських сумок, ювелірними виробами і текілою вищого класу.

Колишній чиновник державного шкільного округу Каліфорнії був засуджений до п’яти років тюремного ув’язнення в четвер, 25 липня, після того, як чиновники виявили, що він привласнив майже 16,7 мільйона доларів. Чоловік ховав пачки готівки в невеликому холодильнику.



Хорхе Армандо Контрерас, який раніше працював старшим директором фіскальних служб у шкільному окрузі Магнолія, що обслуговує Анахайм і Стентон, постав перед судом Санта-Ани. Його засудили до 70 місяців федерального тюремного ув’язнення і зобов’язали виплатити 16 694 942 долари.

У березні чоловік визнав себе винним за одним пунктом обвинувачення в розтраті, крадіжці та навмисному нецільовому використанні коштів організації, яка отримує федеральні кошти.

Готівка в холодильнику, долари в холодильнику, крадіжка грошей, розкрадання з бюджету, державні гроші, чиновник, долариFullscreen
Готівка зберігалася навіть у дизайнерських сумках
Фото: USAO

Прокурори заявили, що Контрерас був прийнятий на роботу у 2006 році й керував фінансовими операціями округу, в якому 81% учнів з дошкільного по шостий клас належать до категорії соціально неблагополучних в економічному плані. Замість того щоб використовувати ввірені йому гроші на благо шкіл, він витратив їх на розкішний спосіб життя, купивши дизайнерські сумки Louis Vuitton, розкішний автомобіль і використавши гроші на купівлю будинку.

На своїй посаді він мав доступ до банківських рахунків шкільного округу і до банківського рахунку студентської організації. Весь день він перераховував на свій особистий банківський рахунок. Прокурори стверджують, що він привласнив у округу загалом 16 694 942 долари.

Правоохоронні органи вилучили близько 7,7 мільйона доларів у вигляді особистого та нерухомого майна, яке було виявлено внаслідок його шахрайства, включно з будинком у Йорба-Лінда, автомобілем BMW 2021 року випуску, 57 розкішними дизайнерськими сумочками — більшість із них Louis Vuitton, ювелірними виробами, дизайнерським одягом та взуттям, а також вісьмома пляшками елітної текіли Clase Azul Ultra.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий