Збірна України — у топ-5 чоловічої естафети на етапі Кубка світу в Естерсунді: результати гонки

Збірна України — у топ-5 чоловічої естафети на етапі Кубка світу в Естерсунді: результати гонки

Одне коло штрафу завадило Україні поборотися за подіум.




Другий змагальний день етапу Кубка світу в Естерсунді закінчувався першою у сезоні естафетною гонкою. На старт вийшли представники чоловічих команд — усього мали змагатися 27 спортсменів.


Україна у чоловічій естафеті мала бути представленою у складі Артема Прими, Дмитра Підручного, Богдана Цимбала та Антона Дудченка. Цей склад попередньо був погоджений ще перед стартом другого етапу Кубка світу, однак після спринтерської гонки головний тренер чоловічої збірної України Юрай Санітра його підтвердив.

Розпочинати гонку у складі збірної України мав Артем Прима. Український біатлоніст проводив другий старт у сезоні після того, як перехворів коронавірусом і пропустив перші гонки в Естерсунді.



Проте Примі вдалося провести перший етап без хиб. Та підняти збірну України на шосту позицію — саме на ній він передав естафету Дмитру Підручному. Причому із найкращим показником за швидкострільністю: десять мішеней без хиб Прима закрив за 47 секунд.

А вже після етапу Дмитра Підручного збірна України йшла взагалі на другому місці! Дмитро Підручний також закрив усі десять мішеней без додаткових патронів.

При передачі естафети Підручного Цимбалу Україна мала відставання у чотири секунди від проміжного лідера Норвегії. А сам Підручний провів найкращий етап серед усіх біатлоністів: другий час за швидкістю (програв лише 2.3 секунди росіянину Сєрохвостову) та показав найкращий результат за швидкострільністю — 50 секунд на 10 мішеней.

Богдану Цимбалу вдалося втриматися за Йоганнесом Бьо на другому місці завдяки чистій роботі на вогневому рубежі. Проте вже на «стійці» Цимбал відправився на коло штрафу, з якого вийшов на четвертій позиції. Відставання від Йоганнес Бьо складала 1:06 хвилини.

Втриматися на четвертій позиції Цимбалу не вдалося — при передачі естафети він відпустив уперед представників Німеччини та Італії. Останнім етап у складі збірної України мав бігти Антон Дудченко — найшвидший серед українців на перших стартах Кубка світу.

Від «бронзи» Україну відділяли 30 секунд. Одну позицію Дудченко відіграв після першої стрільби, хоча й закрив п’ять мішеней з п’яти патронів.

Дудченко повернувся на шосте місце перед заключною стрільбою. І зміг остаточно відіграти позицію у Італії, яка відправилася на два кола штрафу.

Востаннє Україна фінішувала у топ-5 на чемпіонаті світу у Поклюці у сезоні 2020/21. Тоді українці у складі Богдана Цимбала, Дмитра Підручного, Артема Прими та Антона Дудченко фінішувала п’ятою, використавши лише чотири додаткові патрони).

Переможцями гонки стали біатлоністи збірної Норвегії — 16-й поспіль подіум для команди у чоловічих естафетах. На фініші норвежці випередили Францію та Росію.

Кубок світу. Другий етап (Естерсунд): чоловіча естафета. Результат

  1. Норвегія (0+0, 0+1, 0+0, 0+3) 1:14:09.3
  2. Франція (0+2, 0+5, 0+1, 0+0) +11.2
  3. Росія (0+3, 0+2, 0+0, 1+3) +45.9
  4. Німеччина (0+0, 0+3, 0+2, 0+1) +1:07.8
  5. Україна (0+0, 0+0, 1+3, 0+3) +1:28.5
  6. Білорусь (0+6, 0+3, 0+2, 0+0) +2:07.5
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий