Збитий Боїнг-777: Луценко зробив важливу заяву

Збитий Боїнг-777: Луценко зробив важливу заяву

Україна та Нідерланди провели зустріч представників держав з метою обговорення розслідування падіння Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines




Як зазначає “Народна Правда” із посиланням на “Сегодня”, генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що зміни кримінально-процесуального законодавства ніяким чином не впливатимуть на процес ведення слідства щодо катастрофи Boeing 777, який належав Малазійським авіалініям та прямував за рейсом МН17.


Зустріч було присвячено обговоренню проміжних результатів розслідування авіакатастрофи. Як відомо, літак Boeing 777 було збито у небі над Донбасом російським зенітним ракетним комплексом “Бук”. Пасажирами були громадяни 10 країн, 298 осіб загинуло. Авіакатастрофа трапилася 17 липня 2014 року. Обговорення ситуації визначило, як надалі координувати діяльність міжнародної спільної слідчої групи, щоб притягти до кримінальної відповідальності винних у трагедії. Представники країн узгодили подальші кроки розслідування та домовилися про продовження майбутньої співпраці.

“Доведення справи про збитий літак рейсу МН17 до логічного кінця – вироку суду для всіх винних осіб – є не тільки пріоритетним завданням для України і держав, чиї громадяни стали жертвами цього жахливого злочину, але і справою честі для співробітників правоохоронних органів, залучених до розслідування трагедії”, – повідомив генпрокурор.



Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий