Зеленський на Донбасі: Чому Адміністрація Президента видаляє фотографії і куди зник генерал Хомчак

Зеленський на Донбасі: Чому Адміністрація Президента видаляє фотографії і куди зник генерал Хомчак

Новопризначений начальник Генерального штабу Руслан Хомчак нещодавно став об’єктом жартів користувачів соцмереж та прикладом інформаційної політики нової влади.




27 травня президент України Володимир Зеленський вперше з робочою поїздкою відвідав позиції бійців Операції об’єднаних сил.


Під час поїздки главу держави супроводжував начальник Генерального штабу генерал-лейтенант Руслан Хомчак.

Фото поїздки гаранта Конституції були опубліковані на сайті президента та у Facebook.



Журналісти та користувачі соцмереж звернули увагу, що на фотографіях з передової начальник генштабу Хомчак начебто вдягнув бронежилет задом наперед.

Інформація про це швидко розповсюдилася по мережі і в Адміністрації президента на це відреагували: з офіційного сайту глави держави зникло сумнозвісне фото з генералом у бронежилеті. Щоб переконатися, що що фото зроблені в одному місці і в один час — варто звернути увагу на правий нижній кут, де є рудий пес та бетонні блоки.

Але деякі ЗМІ встигли опублікувати фото саме з сайту президента, наприклад, “Радіо Свобода”:

Утім фото не видалили з акаунту президента у Facebook зі звітом про робочу поїздку на фронт — фото й досі доступне для перегляду:

Залишимо військовим спеціалістам давати оцінку компетентності Хомчака у вдяганні бронежилетів — врешті-решт, це особиста справа генерала, якою стороною носити засоби безпеки. Бентежить прецедент з видаленням документів з офіційного порталу гаранта. До речі, це вже не перший випадок, коли нова влада приховує інформацію: раніше із сайту Адміністрації президента зник указ про призначення Олени Зеркаль заступником голови АП.

За матеріалами prm.ua.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий