Український президент тривалий час хоче зустрітися з російським. В інтерв’ю виданню Зеленський розповів, яким має бути результат його зустрічі з очільником Кремля.

Зеленський про мету перемовин з Путіним

Український лідер зазначив, що його зустріч з Путіним «точно розблокує відносини між Україною і Росією, тому що президентам на цій зустрічі потрібно знайти вихід». За його словами, сама по собі зустріч є сигналом про те, чого сторони хочуть.



Ми зустрілися, сказали те, що вважаємо за потрібне, почули один одного, і зрозуміли, чи є сенс нам через пів року зустрічатися і продовжувати розмову,
– пояснив Зеленський.

Він описав один із варіантів перемовин: «президенти можуть вийти із зустрічі й сказати, що у найближчі 5 – 10 років нічого не вийде». «Така ось ситуація, не при нас, при інших поколіннях, а поки намагаємося закопати сокиру війни, щоб наші держави розвивалися на різних планетах, хоч і живемо на одній Землі», – додав глава держави.

Такий розвиток подій Зеленський вважає також хорошим результатом для України, адже «гірше за все жити в невизначеності».