Зеленський вніс до Ради законопроєкт про допуск іноземних військових до України: названо причину

Зеленський вніс до Ради законопроєкт про допуск іноземних військових до України: названо причину

Президент України Володимир Зеленський вніс у Раду законопроєкт №6359 «Про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2022 році для участі у багатонаціональних навчаннях». Документ визначено як невідкладний.




Про це свідчать дані на офіційному порталі Верховної Ради України. Наразі законопроєкт надіслано на розгляд комітету.


Серед зазначених у проєкті навчань вказано, зокрема: «Об’єднані Зусилля – 2022», українсько-американські навчання «Репід Трайдент – 2022», українсько-британські навчання «Козак Мейс – 2022», багатонаціональні навчанні «Світла Лавина – 2022», українсько-польські навчанні «Сільвер Сейбер – 2022», українсько-американські навчання «Сі Бриз – 2022», українсько-румунські навчання «Ріверайн – 2022», багатонаціональні навчанні «Кленова Арка – 2022» та «Вікінг – 2022».

Нагадаємо, 5 листопада Зеленський підписав скандальний закон щодо олігархів. Його було ухвалено Верховною Радою із взаємовиключними нормами, але потім виправлено. На думку глави держави, документ «докорінно змінює відносини між великим бізнесом і політиками».



23 вересня закон «Про олігархів» було ухвалено у Верховній Раді під тиском президента. Він практично дозволяє главі держави «призначати» олігархів та обмежувати їхні права. Це сталося ще до отримання рекомендацій Венеціанської комісії, фактично порушуючи процедуру.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий