Зеленський заявив про можливу участь Ріната Ахметова у підготовці державного перевороту

Зеленський заявив про можливу участь Ріната Ахметова у підготовці державного перевороту

Президент Володимир Зеленський заявив, що бізнесмен Рінат Ахметов може бути причетним до підготовки державного перевороту за участі Росії.




Про це президент заявив на пресмарафоні, присвяченому екватору його каденції.


Відповідаючи на питання, чи буде в Україні великомасштабна війна з Росією, він сказав, що така ймовірність може бути щодня.

«Ми повністю контролюємо наші кордони й готові до того, що буде ескалація», — зазначив президент.



При цьому, за його словами, Україна зараз стикнулася з великими зовнішніми й внутрішніми викликами. У цьому контексті він кілька разів згадав ім’я олігарха Ріната Ахметова.

«У нас є не тільки агентурна, але звукова інформація, де представники з України й з Росії обговорюють участь Ріната Ахметова у державному перевороті в Україні. Де буде залучено мільярд доларів…Його втягують у війну проти держави Україна», — сказав президент.

Згодом під час перепалки з журналістом Савіком Шустером він уточнив, що «сам Ахметов не готує державний переворот», але його втягують у це «деякі представники РФ і деякі товариші з України», щоб він «включився».

«Я вважаю, що це інформація, щоб втягнути Ахметова у війну проти мене, проти держав. Це розхитування ситуації», — заявив президент.

Останнім часом президента і його політику почали критикувати на телеканалах Ріната Ахметова. Кілька днів тому пропрезидентська фракція «Слуга народу» заявила, що її члени більше не будуть брати участі в ефірах на каналах Ахметова «Україна-24» та «Україна» через «олігархічний шантаж» та пропаганду.

«Ми впевнені, що ініційований президентом Володимиром Зеленським антиолігархічний закон нарешті позбавить таких надмірно впливових осіб можливості скуповувати політиків й позбавить вигоди від тиску на редакції та журналістів», — заявили у «Слузі народу».

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий