Зеленському 45: як він змінювався від юнака із сережкою у вусі до президента воюючої країни (фото)

Зеленському 45: як він змінювався від юнака із сережкою у вусі до президента воюючої країни (фото)

До президентства Зеленський був багатьом відомий як чудовий комік і талановитий актор




Усереду, 25 січня, президент України Володимир Зеленський святкує свій ювілейний день народження. Сьогодні йому виповнюється 45 років, і це перше його особисте свято, яке він відзначає в умовах повномасштабної війни. За останній неповний рік він встиг значно змінитися, що українці помітили, порівнявши всього два новорічні звернення.


«Телеграф» же пропонує розширити ретроперспективу, поглянувши на багато років у минуле і згадавши, яким Зеленський був у дитинстві, юності і ще навіть кілька років тому.

Дитинство

На світ майбутній актор та політик з’явився 1978 року у Кривому Розі. Перш ніж вступити до 2-го класу середньої школи, встиг чотири роки пожити у монгольському місті Ерденет — тут батько Олександр працював на будівництві місцевого гірничо-збагачувального комбінату. Володимир Зеленський був активною і веселою дитиною, мав багато друзів і захоплень.



Зеленський і мама Римма
Маленький Володимир Зеленський із мамою Риммою
Володимир Зеленський дитинство
Вова Зеленський мав чимало друзів

Юність

Вищу освіту Володимир Зеленський здобував у Криворізькому економічному інституту Київського економічного університету імені Вадима Гетьмана. Як відомо, за фахом він юрист, адже 2000 року закінчив факультет правознавства. Саме у студентські роки його захоплення гумором переросло у створення команди КВК. До речі, «Квартал-95», який вже за десяток років прогримить на всю Україну, було створено 1997 року. Початковий же успіх Зеленському принесла участь у команді «Запоріжжя — Кривий Ріг — Транзит».

Зеленський у юності
Чи могли ви уявити Зеленського із сережкою у вусі?

Доросле життя

До 2003 року життя Зеленського було тісно пов’язане із КВК. Згодом у «Кварталу 95» та команди «АМіК» стався конфлікт, через що першим довелося покинути гру. І хоча Володимиру пропонували залишитися, він відмовився бути без своїх друзів. За час «перерви», 2003 року, Зеленський встиг одружитися, зробивши пропозицію Олені Кияшко. До цього моменту пара зустрічалася вже 7 років.

Володимир Зеленський весілля
Весілля Зеленських

Вже за рік дружина подарувала Зеленському першу дитину — донечку Олександру. Молодший син Кирило у родині Зеленських з’явиться аж за дев’ять років, 2013-го.

Зеленський родина і діти
Еволюція родини Зеленських
Володимир та Олена Зеленські
А ось так Зеленські виглядають у ролі президента та першої леді України

Зеленський встиг попрацювати із багатьма телеканалами, зокрема «Інтером» та «1+1», був учасником різних шоу, а у «Танцях із зірками» (2006) навіть здобув перемогу разом із танцівницею Оленою Шоптенко. Найвпізнаванішим дітищем Зеленського, звісно, став «Вечірній квартал». Аж допоки він не вибрав політику.

Зеленський у Кварталі 95
Українці бачили Зеленського на сцені різним

Президентство

За часи політичної кар’єри Зеленський, звичайно, має чимало спогадів — гарних і не дуже, а інколи навіть скандальних. Сьогодні ж, у свято, ми лише нагадаємо, як саме виглядав чинний президент у день інавгурації, а ще порівняємо перший день війни із останніми його фотографіями.

Зеленський інавгурація
Інавгурація Зеленського відбулася 20 травня 2019 року
Зеленський під час війни
А ось такий шлях Зеленський пройшов із 24 лютого 2022 до 24 січня 2023 рр.

У день народження главі воюючої держави можна побажати тільки одного: аби досвід такого «святкування» був лише разовим, а наступне особисте свято він, як і всі українці, відзначав уже в мирній країні, яка здобула заслужену перемогу!

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий