Жданов назвав «зернову угоду» дуже поганою і вбачає в ній військову небезпеку

Жданов назвав «зернову угоду» дуже поганою і вбачає в ній військову небезпеку

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що вбачає військову небезпеку в укладеній у Стамбулі 22 липня угоді про експорт зерна з українських портів.




Експерт зауважив, що в угоді не прописано, хто гарантуватиме, що Росія не прорветься до українських портів під час вивезення збіжжя.


Про це Жданов розповів у прямому ефірі спільного інформаційного марафону UAразом на українських телеканалах.

«Так, цілком бачу (військову небезпеку – ред.). Скажу більше, що в самій угоді взагалі не прописане це питання безпеки, хто гарантує, що Російська Федерація не використає момент для того, щоб увірватися в наш порт. Там немає жодного слова про те, хто бере на себе відповідальність, і хто дає гарантії безпеки нашим портам», – заявив військовий експерт.



Він також прокоментував заяву радника голови Офісу президента Михайла Подоляка про те, що в разі провокацій з боку РФ під час вивезення зерна буде дана військова відповідь.

«Це можливо тільки в тому випадку, якщо кораблі Чорноморського флоту увійдуть у зону ураження того ж самого комплексу Harpoon. А якщо прилетить декілька «Калібрів» і потоплять той суховантаж, який буде завантажуватися зерном, хто буде нести відповідальність?» – звернув увагу Жданов.

«Другий момент – хто буде знімати міни? Там написано, що будуть зніматися ці міни. А, відповідно, якщо зніматися, то – третьою стороною. Хто ця третя сторона – взагалі невідомо і не прописано в цій угоді. Аж до застосування мінних тральників. А це означає, що ми повинні надати формуляри мінних полів. І нам потім що робити? Переставляти? Де гарантії, що ці формуляри не попадуть до російської сторони?» – пояснив військовий експерт.

«На мій погляд, дуже погана угода. Не коштує вона тих грошей», – додав він.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий