Живими повернулися не всі: звільнений боєць розказав про жахіття полону у бойовиків

Живими повернулися не всі: звільнений боєць розказав про жахіття полону у бойовиків

Олексій Кириченко, який брав участь у боях за Савур-Могилу в Донецькій області і був захоплений бойовиками в вересні 2014 року, подякував усім, хто доклав зусиль для звільнення українських заручників.




Про це повідомляє “Народна Правда” із посиланням на РБК-Україна.


“Ми, всі полонені в Макіївці, вранці ще їли баланду, а потім 6 годин їхали в автозаку. Дуже важко повірити, що все це відбувається насправді. Я хочу подякувати нашій владі, президенту, всьому нашому уряду, духовній владі. Саме ця єдність дала той результат, що нас звільнили. Для мене це дійсно хвилюючий день. Але радість неповна – не всі хлопці повернулися сюди”, – сказав Кириченко.

Чоловік розповів про досвід спілкування з бойовиками.



“Я дуже багато спілкувався з сепаратистами. Я ніколи не приховував своїх поглядів. І я ніяк не міг зрозуміти, чому люди серйозно переконують мене, що… Вони не розуміють, що поганого зробив Ленін. Мене на повному серйозі переконували, що Сталін – це свята людина, і показували православні ікони зі Сталіним. Для мене це незрозуміло. Ви знаєте, я бачу, я відчуваю серцем, що Україна ще недостатньо покаялася за гріх комунізму”, – говорить він.

“І мені здається, якби люди це усвідомили – я не кажу про Росію, хоча б у нас такої біди, яка сталася на Донбасі і в Криму, її просто не було б”, – додав Кириченко.

Олексій розповідає, як його побратимам допомагала віра в Бога.

“Я бачив хлопців, які по-справжньому знаходили Бога. Я бачив людей, які своїми молитвами здійснювали диво. Я бачив людей, які… Ви знаєте, у нас дуже багато хлопців там кинули палити. Вони взялися за фізкультуру. Я бачив людей, які почали писати просто чудові вірші. Хтось почав займатися іноземними мовами. І, ви знаєте, я бачу, наскільки великий, наскільки потужний потенціал нашої нації, якщо таке дійсно відбувається”, – згадує боєць.

За його словами, незважаючи на всі труднощі полону, деякі люди зуміли там розкритися і стали єдиною родиною.

Олексій Кириченко до війни був підприємцем і знаходився в полоні у бойовиків 1 212 днів.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий