Зимова гума та її особливості в процессі експлуатації

Зимова гума та її особливості в процессі експлуатації

Надійність та безпека руху залежать не тільки від справності авто, але і від правильно підібраних шин. Сезонність – ось основний фактор, на котрий варто звертати увагу. Особливо актуальним стає придбання з настанням холодів. Дороги стають слизькими та небезпечними, бо щеплення коліс з поверхнею асфальту суттєво порушується. Не треба економити та тягнути час із заміною шин. Забезпечення безпеки руху та комфорту управління автомобілем завжди залишаються першочерговими завданнями. В інтернет-магазині «ШипШина» можна підібрати якісну зимню гуму на будь-яку модель авто з врахуванням індивідуальних параметрів та особистих уподобань в напрямку торгових марок.




Особливості експлуатації зимової гуми

Про те, що зовсім скоро знадобиться зимова гума в Києві чи в будь-якому іншому місті, стає зрозумілим з настанням холодів та збільщенням опадів у вигляді дощу та снігу. Особливу небезпеку становить ожеледиця. Переважно сезон відвідувань СТО починається при зниженні температури нижче, ніж +7 градусів. Зимові покришки суттєво відрізняються від літніх. Основними критеріями є:


  • склад гуми;
  • протекторний малюнок;
  • наявність додаткових шипів.

За рахунок спеціального складу гуми забезпечується стійкість до мінусових температур. Саме тому в зимовий період колеса не дубіють. Коли на поверхні асфальту відсутній шар снігу, можна почути виразний гул, але не треба переживати. На гумі є більш виразний протектор та шипи для кращого щеплення з поверхнею дороги, тому при відсутності снігу або ожеледиці з’являється шум. Якщо температура піднімається, теплішає, тоді треба переходити на інші шини (весняні, літні).

Автомобілісти сперечаються з приводу доцільності наявності шипів. Більшість впевнені, що без них безпека руху погіршується. Але не все так однозначно в цьому питанні. Все залежить від умов експлуатації. Якщо є ожеледиця, тоді шипована гума без сумнівів буде надійніше себе поводити. Якщо погода тримається холодна, але суха, тоді фрикційні покришки є більш доцільними для використання. Справа в тому, що на асфальті шипи збільшують гальмівний шлях. Це погіршує керованість автомобіля.



Не всі знають, але в момент придбання варто перевіряти строк придатності. Шини повинні мати не більше двох років з моменту виготовлення. При більшому терміні гума втрачає свої першопочаткові властивості. Це впливає на зниження її якості в процессі експлуатації. Питайте сертифікати якості в продавців, перевіряйте термін придатності і уважно обирайте протектори та специфікацію. Якісні шини – запорука безпеки та керованості автомобіля на дорозі.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий