Зміни до закону про мобілізацію: адвокат пояснив, кого хочуть призвати

Зміни до закону про мобілізацію: адвокат пояснив, кого хочуть призвати

За словами Тараса Никифорчука, після зниження граничного віку призовників до 25 років з’явиться досить велика група молодих чоловіків, яких можна буде призвати до ЗСУ.




На днях Міноборони запропонувало знизити граничний вік для призовників з 27 років до 25.


Уряд 5 травня підтримав пропозицію Міноборони та вирішив рекомендувати Раді ухвалити закон, яким граничний вік призовників обмежать до 25 років.

Така ініціатива викликала неоднозначну реакцію у суспільстві.



Адвокат Тарас Никифорчук пояснив, що йдеться про проєкт закону про внесення змін до закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» №9281, передає УНІАН.

За словами адвоката, після зниження граничного віку призовників до 25 років з’явиться досить велика група молодих чоловіків, яких можна буде призвати до Збройних сил України.

«Відповідно, ось така сумна досить новина в тому плані, що у владі вважають, то що це війна ще буде, на жаль, тривати довго», — вважає Никифорчук.

Адвокат наголосив, що чоловіки віком 18-27 років не можуть бути примусово мобілізовані, якщо ще не проходили строкову службу (службу за контрактом — для жінок), але вони можуть добровільно підписати контракт з підрозділами Сил оборони України.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий