От таку несподівану заяву зробив самопроголошений президент сусідньої з нами країни Олександр Лукашенко. Причому не абиде, а в інтерв’ю російському пропагандисту Дмитру Кисельову.

Лукашенко несподівано пов’язав біженців та чеченців

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що організаторами доставки мігрантів до кордону Білорусі та Польщі були громадяни Росії. Зокрема й чеченці.



У нього запитали, власне, як мігранти територією Білорусі дістаються до польського кордону. «Приватні компанії, таксі, автобуси… Наймають наших людей – і туди посунули», – відповів Лукашенко. І раптом додав:

Але тут працювали провідники й із Росії. І «спасибі» чеченцям – оце організовані люди. Вони найорганізованішими тут були – організовували потік. Вони допомагали людям із Мінська потрапляти на кордон. Можливо, навіть і перетинати кордон.

«Це чітко організований транзит, починаючи від Іраку (курди, сирійці, іракці), і до кордону з Німеччиною. Чітко організований», – підсумував свої міркування Олександр Лукашенко, так і не зазначивши, звідки має таку інформацію.