Про це повідомили 2 серпня. Розпорядження пояснили інтенсивністю захворюваності в місті.

Також проведуть «вечірки»

Винагороду за вакцинацію можна буде отримати пред’явивши документ, який засвідчує набуття штучного імунітету. Це може бути паспорт вакцинації чи сертифікат про вакцинацію.



Також у розпорядженні поручили департаменту з питань місцевого самоврядування організувати розважальні заходи для вакцинованих жителів міста. Один має бути для молоді, інший – для пенсіонерів. Людей, які вакцинувалися, будуть туди впускати безкоштовно. Ці заходи мають провести в жовтні або листопаді.

Дніпро – складне місто. Тут треба не соромитися брати на себе політичну відповідальність, вести за собою і показувати особистий приклад,
– написав про розпорядження мер Дніпра Борис Філатов.

Жорсткі правила для невакцинованих

Тепер у працівники всіх виконавчих органів, комунальних підприємств, установ і закладів міської ради Дніпра повинні вакцинуватися проти COVID-19. Ті співробітники, які не вакцинуються до 15 жовтня, повинні щотижня надавати довідку про відсутність коронавірусної хвороби.

Винятком будуть лише ті, в кого є відповідні медичні протипоказання. Ці люди мають надати своєму керівництву підтверджувальні документи. Філатов сказав, що це правило таке, як у мерії Нью-Йорка.