ЗСУ перейшли в контрнаступ на Харківському та Ізюмському напрямках, – Залужний

ЗСУ перейшли в контрнаступ на Харківському та Ізюмському напрямках, – Залужний

Збройні сили України перейшли в контрнаступ на Харківському та Ізюмському напрямках. Також тривають запеклі бої в районі Попасної, Кремінної та Торського у зоні ООС.




Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ, генерал-лейтенант Валерій Залужний у Telegram 5 травня. Він розповів про оперативну обстановку на фронті голові об’єднаного комітету начальників штабів США генералу Марку Міллі.


«Акцентував на поновленні застосування російським агресором крилатих ракет. Головною метою цих дій є руйнування логістичних шляхів постачання військово-технічної допомоги Україні», – зазначив Залужний.

За його словами, лише 3 травня окупанти застосували 14 крилатих ракет, випущених зі стратегічних бомбардувальників ТУ-160 з Каспійського моря. До вечора минулої доби росіяни запустили ще 8 ракет. «Тому питання надання Україні ракетних систем залпового вогню M142 HIMARS та М270 MLRS дуже актуальне», – наголосив генерал-лейтенант.



Залужний подякував партнерам за надану Україні допомогу. Він додав, що українські військовослужбовці успішно опановують нові види озброєння та техніки завдяки співпраці та підтримці на всіх рівнях.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий