«Звільнення» Залужного може статися за кілька днів — CNN

«Звільнення» Залужного може статися за кілька днів — CNN

Світові ЗМІ продовжують висвітлювати важливу тему для України.




Популярного головнокомандувача української армії Валерія Залужного викликали на зустріч в офісі президента в понеділок і повідомили, що його звільняють.


Про це повідомили CNN два джерела, обізнані з цим питанням, після тижнів зростання припущень щодо напруженості між українським президентом Володимиром Зеленським і його головним командувачем.

Офіційного оголошення не було зроблено, тобто Залужний все ще обіймав посаду станом на вечір середи, пише видання, однак указ президента очікується до кінця тижня, повідомило одне з джерел CNN.



«Це стане найбільшим військовим потрясінням Зеленського з початку повномасштабного вторгнення Росії майже два роки тому», — йдеться у повідомленні.

Чутки про зустріч і звільнення Залужного «вибухнули» у Києві в понеділок увечері, мовляв, через розбіжності виникли між президентом і його головнокомандувачем після провалу українського контрнаступу минулого року.

«Кажуть, що напруга особливо зросла, коли Залужний описав війну з Росією як тупикову ситуацію в інтерв’ю та есе для журналу The Economist у листопаді», — пише видання.

У понеділок речник президента Сергій Никифоров заявив CNN та іншим, що чутки про звільнення головнокомандувача армії не відповідають дійсності. Міністерство оборони також опублікувало повідомлення у своїх соцмережах: «Шановні журналісти, негайна відповідь усім: ні, це неправда».

А сам Зеленський у своєму щоденному вечірньому зверненні в понеділок взагалі не згадував свого начальника армії.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий